Ο “μύθος” με τις χαμηλές θερμοκρασίες στη Νέα Μεσημβρία, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και η προτεραιότητα της νέας Τούμπας

Συντάκτης: Share:
Ο "μύθος" με τις χαμηλές θερμοκρασίες στη Νέα Μεσημβρία, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και η προτεραιότητα της νέας Τούμπας

Η Νέα Μεσημβρία παρά το μειονέκτημα των ισχυρών ανέμων είναι ένα προπονητικό κέντρο εφάμιλλο των γνωστών βορειοευρωπαϊκών ομάδων.

Ο χειμώνας στη Νέα Μεσημβρία είναι πράγματι δύσκολος. Η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη κατά μέσο όρο 3 με 4 βαθμούς σε σχέση με την πόλη της Θεσσαλονίκης, πνέουν συνήθως δυνατοί άνεμοι και η μετακίνηση στην δυτική πλευρά της πόλης μερικές φορές είναι χρονοβόρα λόγω αυξημένης κίνησης.

Όμως σε καθαρά αθλητικό επίπεδο οι εγκαταστάσεις κρίνονται ως υπερσύγχρονες. Ο αγωνιστικός χώρος σε όλα τα γήπεδα είναι καταπληκτικός και η υλικοτεχνική υποδομή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα προπονητικά κέντρα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Μηχανήματα αποθεραπείας με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εργομετρικά συστήματα παρακολούθησης σύγχρονης προέλευσης αποτελούν τον εξοπλισμό του αθλητικού κέντρου που διευκολύνει την δουλειά του προπονητικού τιμ και των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι απολαμβάνουν παροχές εργασίας ευρωπαϊκού κλαμπ.

Όσο για τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι ένας ποδοσφαιρικός “μύθος” και δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα. Στις ομάδες της προηγμένης ποδοσφαιρικά Βόρειας Ευρώπης είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Η Νέα Μεσημβρία με τις παρεμβάσεις εκατ. ευρώ επί Ιβάν Σαββίδη καλύπτει τις ανάγκες μίας σύγχρονης ομάδας.

Σκέψεις για νέο αθλητικό κέντρο, ώστε να μετατραπεί η Νέα Μεσημβρία σε σπίτι των ακαδημιών, έχουν γίνει από τον Σαββίδη (παλιότερα για την Θέρμη), αλλά προτεραιότητα πλέον έχει η νέα Τούμπα.

Scroll Up