Ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι πιθανές αλλαγές στην δομή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Συντάκτης: Share:
Ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι πιθανές αλλαγές στην δομή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Σοβαρός και εύλογος προβληματισμός υπάρχει και στην ΟΥΕΦΑ για τον χρόνο έναρξης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της νέας χρονιάς.

Θεωρείται αναπόφευκτο ότι πρέπει να αλλάξει μέχρι και η δομή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, διότι τα νέα δεδομένα θέτουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Για παράδειγμα πώς θα γίνουν προκριματικοί γύροι στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ (ξεκινούν από τον Ιούνιο) αφού τότε μόλις μπορεί να έχει τελειώσει η καραντίνα;

Οι ομάδες προερχόμενες από παρατεταμένη αγωνιστική απραξία τεσσάρων μηνών θα είναι παντελώς απροετοίμαστες. Ούτε φιλικά παιχνίδια δεν θα μπορούν να παίξουν, όχι ευρωπαϊκούς αγώνες.

Άρα, κρίνονται απαραίτητες οι αλλαγές οργανογράμματος στην δομή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από την ΟΥΕΦΑ ενόψει της νέας σεζόν. Δεν θα υπάρχουν ούτε τα χρονικά περιθώρια να ξεκινήσει αργά η ευρωπαϊκή σεζόν, αφού ακολουθεί το καλοκαίρι του 2021 το Γιούρο και τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν πρέπει να τελειώσουν νωρίς. Οι δυνατότητες στο καλεντάρι είναι περιορισμένες με δεδομένη την πίεση των ομάδων και για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι “ασπρόμαυροι” σε κάθε περίπτωση έχουν κλείσει προπονητικό κέντρο στο Χορστ της Ολλανδίας για τον ερχόμενο Ιούλιο με ανοιχτές ημερομηνίες και θα περιμένουν να δουν τις ανακοινώσεις της ΟΥΕΦΑ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν με επικεντρωμένο ενδιαφέρον στο Τσάμπιονς Λιγκ για να προσαρμόσουν ανάλογα και το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας, ενώ ακόμα είναι σε εκκρεμότητα και το τι θα γίνει με την φετινή σεζόν.

Scroll Up