Ο παρεξηγημένος Εσίτι – ο ρόλος που του δίνει ο Φερέιρα

Συντάκτης: Share:
Ο παρεξηγημένος Εσίτι - ο ρόλος που του δίνει ο Φερέιρα

Ο Άντερσον Εσίτι κάνει με απόλυτη επιτυχία αυτό για το οποίο ήρθε το καλοκαίρι από την Γάνδη.

Κόφτης σαν τον Νιγηριανό δεν υπάρχει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος είναι “θηρίο”, δεν πέφτει με τίποτα, κερδίζει πολλές μονομαχίες. Δημιουργικά, όντως, δεν το “έχει” και πάει σε ασφαλείς επιλογές. Όλες οι πάσες του είναι παράλληλες και προς τα πίσω. Σπάνια προς τα μπροστά.

Είναι λογικό, όμως, αυτό. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Έτσι έμαθε να παίζει, ως καθαρό αμυντικό χαφ σε σύστημα ρόμβου στο 4-4-2. Γι’ αυτό τον πήρε και ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, αφού αρχικά είχε επιλέξει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό ο Αμπέλ Φερέιρα. Όσοι τον χαρακτηρίζουν αποτυχημένη μεταγραφή κάνουν λάθος, γιατί δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Για τον ρόλο που αποκτήθηκε αποτελεί εξαιρετική περίπτωση ο Εσίτι.

Εάν έβαζε τον Ντόουγκλας Αουγκούστο ο Φερέιρα με την ΑΕΚ πιθανότατα θα βοηθούσε περισσότερο ο Βραζιλιάνος στην ανάπτυξη, αλλά θα έβρισκαν οι αντίπαλοι και περισσότερους διαδρόμους για να δημιουργήσουν επιπλέον ευκαιρίες, κάτι που ήθελε να αποφύγει ο Φερέιρα για να κερδίσει το πρώτο του ντέρμπι.

Ο Εσίτι είναι παρεξηγημένος στο ευρύ κοινό, αλλά ο προπονητής ξέρει την χρησιμότητά του και από δω και πέρα θα του δίνει ρόλο στα παιχνίδια, όπου κυριαρχεί η σκοπιμότητας του αποτελέσματος.

Scroll Up