Ο πρόωρος γύρος του θριάμβου, η Ξάνθη και ο συμβολισμός για τον Λουτσέσκου

Συντάκτης: Share:

Στην Ξάνθη ευελπιστούν στον ΠΑΟΚ πως θα κάνουν τον πρόωρο γύρο του θριάμβου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μαθηματικά.

Για να συμβεί αυτό απαιτούνται δύο νίκες του ΠΑΟΚ σε Αγρίνιο και Ξάνθη και ισάριθμες «γκέλες» του Ολυμπιακού με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

Απομένουν έξι αγώνες μέχρι το τέλος και ο δικέφαλος έχει 64 βαθμούς, έναντι 57 του Ολυμπιακού. Το κομβικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ που ουσιαστικά «κλειδώνει» τον τίτλο είναι το Σάββατο στο Αγρίνιο. Εφόσον ο ΠΑΟΚ κερδίσει πάει στους 67 βαθμούς και η ομάδα του Πειραιά… πετάει οριστικά λευκή πετσέτα και αρχίζει την προετοιμασία της νωρίς  (από τις 10 Ιουνίου, όπως γράφει σήμερα ο φιλικά προσκείμενος στον Ολυμπιακό, Τύπος), για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτως ή άλλως, πολύ δύσκολα και λόγω του φανατισμού που υπάρχει, θα κερδίσει την Κυριακή τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Με ισοπαλία στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός φτάνει τους 58 βαθμούς.

Την επόμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ξάνθη και με νίκη πάει στους 70 βαθμούς. Εφόσον ο χωρίς κίνητρο Ολυμπιακός την ίδια μέρα δεν κερδίσει και τον Ατρόμητο, δεν θα ξεπεράσει τους 59 βαθμούς και τελείωσε το πανηγύρι… Θα μένουν τέσσερα ματς και η διαφορά θα είναι στους 11 βαθμούς, συν τον επιπλέον βαθμό, λόγω της υπεροχής του ΠΑΟΚ στην ισοβαθμία, πάμε στους 12 πόντους. Αυτό σημαίνει και μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ και ευόδωση του σεναρίου για άτυπο γύρο του θριάμβου στο τέλος του αγώνα στην Ξάνθη, σε μία πόλη με ιδιαιτερο συμβολισμό για την πορεία του Λουτσέσκου.