Οι αναδυόμενες αγορές, η Κίνα και το δίλημμα του Βαρέλα

Συντάκτης: Share:
Οι αναδυόμενες αγορές, η Κίνα και το δίλημμα του Βαρέλα

Το δέλεαρ των… αστρονομικών συμβολαίων που προσφέρουν οι αναδυόμενες ποδοσφαιρικές αγορές της Ασίας, αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο αυτή την στιγμή για την επέκταση του συμβολαίου του Φερνάντο Βαρέλα.

Όπως ανέφερε με αναλυτικό ρεπορτάζ το Sfina.gr. στις 18/1 οι… σειρήνες από την Ανατολή ηχούν στα αυτιά του Βαρέλα και συνιστούν σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα στις συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του.

Είναι γνωστή στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» η φημολογία, ότι ο Αφρικανός στόπερ έχει πρόταση από ομάδα της Κίνας για τριετές συμβόλαιο με 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, δηλαδή, συνολικές αποδοχές στην τριετία ύψους 7,5 εκατ. ευρώ!

Διανύει το 32ο έτος της ζωής του κι αν ισχύει αυτή η πρόταση  λύνει το βιοποριστικό του θέμα μετά την λήξη της καριέρας του και εξασφαλίζει πλουσιοπάροχα το οικογενειακό του μέλλον. Όχι, ό,τι τα τρία εκατ. ευρώ που του προσφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τρία χρόνια είναι λίγα, αλλά, όπως και να το κάνουμε, η φημολογούμενη κινέζικη πρόταση είναι διπλάσια.

Το δίλλημα του Βαρέλα είναι προφανώς εάν θα γίνει «μισθοφόρος» στην Ασία στην δύση της καριέρας του, ή εάν θα παραμείνει με μικρότερες απολαβές σε ανταγωνιστικό επίπεδο, παίζοντας με τον ΠΑΟΚ του χρόνου ενδεχομένως ακόμα και σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα το οικονομικό κίνητρο είναι πάρα ισχυρός παράγοντας και κριτήριο επιλογής σ’ αυτές τις περιπτώσεις…

Θυμηθείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sfina.gr στις 18/1 εδώ 

Scroll Up