Οι νέες συνθήκες, η ανανέωση και η κατεύθυνση στις μεταγραφές!

Συντάκτης: Share:

Μονόδρομος είναι πλέον η στελέχωση του ρόστερ με  νεαρούς παίκτες, λόγω των νέων συνθηκών που δημιουργεί η υγειονομική κρίση με τον κορονοϊό και οι συνέπειες που θα έχει και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ούτως ή άλλως στον ΠΑΟΚ θεωρούνταν αναγκαία η ηλικιακή ανανέωση το καλοκαίρι, αφού η φουρνιά των παικτών των τίτλων της τελευταίας 3ετίας μεγάλωσε και σταδιακά θα αρχίσει να κλείνει ο κύκλος της στην Τούμπα.

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με τον κορονοϊό και η παύση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας ήρθαν κι “έδεσαν” καθιστώντας ακόμα πιο επιτακτική την ανανέωση. Είναι σαφές πλέον πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεφορτωθεί το καλοκαίρι αρκετά βαριά συμβόλαια μεγάλων σε ηλικία παικτών και να τους αντικαταστήσει στο ρόστερ με μεταγραφές νεαρότερων παικτών που θα έχουν και χαμηλότερο κασέ.

Επειδή ο ΠΑΟΚ βέβαια είναι ομάδα πρωταθλητισμού πρέπει να υπάρξει μία ισορροπία στις μεταγραφές με την έλευση και κάποιων πιο έμπειρων παικτών, αλλά η γενική κατεύθυνση όλα δείχνουν ότι θα είναι οι προσθήκες νεαρών με αποδεδειγμένο ταλέντο και υψηλές προοπτικές που θα έχουν και το κίνητρο και την φιλοδοξία να κάνουν καριέρα σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ και θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες (Γιαννούλης, Λημνιός, Σφιντέρσκι, Λάμπρου, Άκπομ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Πέλκας κ.α.). Θεωρείται πολύ σημαντικό το κίνητρο στην δημιουργία μίας νέας ομάδας με παίκτες που θα “διψούν” για επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.