Οι οικονομικές απώλειες, λόγω “καραντίνας” – οι κάτοχοι διαρκείας, οι χορηγοί και το μπάτζετ

Συντάκτης: Share:

Από την αναγκαστική διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας και την αβεβαιότητα για την τύχη της φετινής σεζόν προκύπτουν ένα σωρό εύλογα ζητήματα οικονομικής φύσεως, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλες τις ομάδες ανά τον κόσμο.

Όπως σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο έτσι και στον ΠΑΟΚ θα προκύψουν οικονομικά θέματα ενόψει της νέας σεζόν, εφόσον η φετινή δεν ολοκληρωθεί, λόγω του κορονοϊού κάτι που είναι πολύ πιθανό.

Μιλάμε για μία σειρά από ζητήματα σε όλο το φάσμα συναλλαγών της ΠΑΕ. Ας δώσουμε ορισμένα παραδείγματα. Οι φετινοί κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας πήραν διαρκείας για να δουν και τα πλέι οφ, όπως και οι χορηγοί και οι διαφημιζόμενοι για να προβληθούν σε 36 αγώνες συνολικά μαζί με τα πλέι οφ και όχι σε 26.

Για όλους αυτούς δεν θα πρέπει να προβλεφθεί μία έκπτωση στην τιμή για την νέα χρονιά ως ισοσκελισμό της απώλειας παροχών που είχαν φέτος; Επίσης, επειδή μειώνονται και οι χορηγίες της ΟΥΕΦΑ είναι δεδομένο πως στη νέα χρονιά θα μοιράσει μικρότερα ποσά στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Όλα αυτά θα συμπαρασύρουν αναπόφευκτα τα μπάτζετ των ομάδων, όπως και του ΠΑΟΚ, προς τα κάτω για την νέα σεζόν, κάτι που απαιτεί προσαρμογές σε πολλά επίπεδα στο αγωνιστικό και διοικητικό κομμάτι.