Οριστικό: Ο Κυπελλούχος Ελλάδας κερδίζει έναν γύρο στο επόμενο Conference League!

Συντάκτης: Share:

Μετά και την έξοδο τη Ρόμα στο επόμενο Europa League ο σημερινός τελικός κυπέλλου αποκτάει ένα ακόμη νόημα.

Και αυτό γιατί η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο ξεκινάει έναν γύρο αργότερα τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και συγκεκριμένα από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Confernce League.

Με δεδομένο ότι και η Φέγενορντ έχει ήδη εξασφαλισμένη μέσω του δικού της πρωταθλήματος θέση στους ομίλους του επόμενου Europa League, σημαίνει ότι το εισιτήριο που θα έπαιρνε για τους ομίλους της διοργάνωσης μέσω της κατάκτησης του Conference League μένει κενό, αφού το ζευγάρι του τελικού είναι το Ρόμα – Φέγενορντ.

Ως εκ τούτου προέκυψαν αλυσιδωτές αντιδράσεις που έφεραν τις εξής εξελίξεις:

– Οι Κυπελλούχοι Τουρκίας, Δανίας, Κύπρου κέρδισαν έναν γύρο στα προκριματικά του Europa League και από τον 3ο προκριματικό πάνε στα πλέι-οφ.

– Οι Κυπελλούχοι Σερβίας και Τσεχίας αλλάζουν διοργάνωση και για να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε πάνε στον 3ο προκριματικό του Europa League.

– Οι Κυπελλούχοι Κροατίας, Ελβετίας, Ελλάδας κερδίζουν έναν γύρο και από τον 2ο προκριματικό του Conference League θα ξεκινήσουν από τον 3ο!

Η εξέλιξη αυτή είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ και σημαίνει ότι ο νικητής του αποψινού τελικού θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις περίπου 20 ημέρες αργότερα, αφού τα παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό είναι προγραμματισμένα για τις 4 και 11 Αυγούστου.