Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Δευτέρα (17/12) τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Superleague «Σουρωτή», σε ένα παιχνίδι οπού έχει την δική του ξεχωριστή σημασία.
Μία έδρα οπού τα τελευταία χρόνο δυσκολεύει τον Δικέφαλο του Βορρά και τον κρατάει χαμηλά στο σκορ καθώς στα οκτώ τελευταία παιχνίδια έχει πετύχει εννέα γκολ, ενώ στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα έχει πετύχει μόλις ένα γκολ.
Μία αναμέτρηση οπού θα είχε πρωταγωνιστεί έναν… σούπερ σταρ των Ευρωπαϊκών γηπέδων είναι αυτή στις 14/12/2015. Τότε ο ΠΑΟΚ προερχόταν από το μεγάλο διπλό στο Βέστφαλεν κόντρα στην Ντόρτμουντ στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του Γιουρόπα, με το γκολ του Μακ να λύνει τον… γόρδιο δεσμό και ο Δικέφαλος να φεύγει με μία ιστορική νίκη που πρακτικά δεν του πρόσφερε κάτι αφού είχε αποκλειστεί.
Με τον Ιγκόρ Τούντορ στο τιμόνι της ομάδας, ο ΠΑΟΚ καλούταν να αφήσει πίσω του αυτό το ιστορικό επίτευγμα και να κοιτάξει το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς για τον Κροάτη, όπως φάνηκε και στο γήπεδο μόνο το δικό του μυαλό ήταν στην αναμέτρηση με τους Βοιωτούς, μιας και των παικτών του είχε μείνει στην Γερμανία. Έτσι ένας κακός ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο και να ξεπεράσει τον Πανιώνιο με τον οποίο πλέον μοιράζεται την 4η θέση.
Ο αγώνας σημαδεύτηκε από δύο φάσεις. Αρχικά αυτή στις καθυστερήσεις με τον Μπερμπάτοφ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του εξαιρετικού ως εκείνο το σημείο Τσιντώτα, με τον Βούλγαρο να κερδίζει κατά κράτος στον αέρα τον Τριποτσέρη, ωστόσο το… διαμάντι της τότε διαιτησίας, Αρετόπουλος, υπέδειξε επιθετικό φάουλ. Παίκτες και τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην φάση αυτή, όμως ο ίδιος ο παίκτης που έκανε το φάουλ δεν αντέδρασε καθόλου στην συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνοντας στην άκρη της περιοχής.
Η άλλη φάση είναι στο 78′ όταν φάνηκε ο Μίνγκας να ανατρέπει τον Μυστακίδη. Με το ένα ριπλέι που έδειξε η τηλεόραση φάνηκε να υπάρχει ανατροπή, αλλά δεν υπήρξε άλλο να μπορούμε να πούμε με σιγουριά.
Έτσι, ο ΠΑΟΚ «κόλλησε» στο μηδέν στην Λιβαδειά και άφησε δύο πόντους, με τον Δικέφαλο του Βορρά να διαμαρτύρεται για διαιτητικά λάθη που του στέρησαν την νίκη έστω και με την κακή εικόνα που είχε δείξει στο γήπεδο.
Συνθέσεις ομάδων
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Ουόν, Νικολάου, Μουλόπουλος, Γιακουμάκης (94′ Τόπι), Μίνγκας (86′ Γιάχιτς), Μάντζιος, Ντομοβτσίσκι (77′ Καψάσκης)
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Oλσεν, Τζιόλης, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τσίμιροτ, Σάμπο (79′ Πέλκας), Λέοβατς, Ροντρίγκες (46′ Μυστακίδης), Μακ, Αθανασιάδης (68′ Μπερμπάτοφ)
https://www.youtube.com/watch?v=BXTkCa9DyOs
- Tags: Superleague, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ