ΠΑΟΚ : Τέσσερις διαγωνιζόμενοι για την Νέα Τούμπα, η εκτίμηση για την έκδοση του Προεδρικου Διατάγματος

Συντάκτης: Share:

Η πρώτη σύσκεψη για το 2022 για τη Νέα Τούμπα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, την ομάδα εργασίας και την συμμετοχή του εκπροσώπου του Α.Σ. κ. Δημοκράτη Παπαδόπουλου.

Στη σύσκεψη έγινε η σύνοψη των τελευταίων ενεργειών του προηγούμενου χρόνου και πάρθηκε η απόφαση των επόμενων σημαντικών κινήσεων που αφορούν σε αυτό το τεράστιο πρότζεκτ για όλο τον οργανισμό ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε από την ομάδα εργασίας η εξέλιξη του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη για την εταιρία που θα αναλάβει το masterplan του Νέου Γηπέδου.

Το στάδιο της λήψης προσφορών έχει ολοκληρωθεί και από τις 5 προτάσεις, απορρίφθηκε η μια με τις άλλες τέσσερις να συνεχίζουν. Από τους υπόλοιπους τέσσερις διαγωνιζόμενους, ζητήθηκε η αναλυτική παρουσίαση των μελετών, από τις οποίες θα προκύψει και ο τελικός νικητής του διαγωνισμού που θα σχεδιάσει και με βάση τον σχεδιασμό της θα επιλεγούν και τα μέρη που συνεργάζονται για την κατασκευή.

Επίσης κατά την διάρκεια της σύσκεψης, έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες για τις απαραίτητες αλλαγές που θα πρέπει να περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αναμένεται τελικά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το Προεδρικό Διάταγμα που θα έβγαινε ως το τέλος του χρόνου ακόμη αναμένεται και φτάσαμε για τα καλά σχεδόν στις αρχές Φλεβάρη. Παρά το γεγονός ότι δεν εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ το πότε θα βγει, υπάρχει η εκτίμηση ότι θα βγει – επιτέλους – έως τον Μάρτιο.

Μέχρι να βγει το Προεδρικό Διάταγμα θα έχει επιλεγεί η εταιρία που θα κάνει το masterplan. Πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη είναι να τεθούν και σε ένα είδος δημόσιας διαβούλευσης με την οικογένεια του ΠΑΟΚ όλα τα θέματα που αφορούν την ανοικοδόμηση του γηπέδου.

Η έγκαιρη έκδοση του Διατάγματος και ασφαλώς η πρόβλεψη όλων όσων έχουν συμφωνηθεί με τους φορείς είναι απαραίτητη προϋπόθεση να βγει όπως έχει συμφωνηθεί αλλά και σε έγκαιρο χρονοδιάγραμμα για να καθιστά την ανακατασκευή της Τούμπας εφικτή.

Την στιγμή που ο ΠΑΟΚ προχωράει, η γραφειοκρατία συνεχίζει να βάζει εμπόδια και αυτά βέβαια αφορούν την μετακόμιση στο Καυτανζόγλειο.

Όπως αναμενόταν και έχει τονιστεί από πλευράς του Δικεφάλου δεν έχει δοθεί λύση ακόμα με το Καυτανζόγλειο και επειδή υπάρχει σιγουριά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία παρά τις δηλώσεις Αυγενάκη, η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ το αφήνει στην άκρη το θέμα.