Περιμένοντας τον Μπατατούδη και τις… προσφυγές!

Συντάκτης: Share:

Σαν σήμερα στις 24/12/2002, την παραμονή των Χριστουγέννων, άπαντες στον ΠΑΟΚ περίμεναν τον τότε μεγαλομέτοχο να βάλει επιτέλους το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει.

Το sfina.gr γυρνάει τον χρόνο πίσω και σας βάζει στο κλίμα εκείνων των δύσκολων ημερών για τον Δικέφαλο, που πλέον φαίνονται πολύ μακρινές…

Η δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση ήταν πολύ μεγάλη, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των παικτών περίμεναν, όμως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ισχυριζόταν πως τις επόμενες ώρες θα έβαζε 500.000 ευρώ και το πρόβλημα θα λυνόταν.

Συνεργάτες του τόνιζαν δεξιά και αριστερά πως δεν υπάρχει θέμα ρευστότητας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα χρήματα είναι διαθέσιμα όμως κάποια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις τράπεζες λόγω του μεγάλου ποσού που έπρεπε να μεταφερθεί, προκαλούν την καθυστέρηση! Όσα γράφονται για το θέμα είναι κακοήθειες! Κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να κάνει προσφυγή».

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε δώσει στους παίκτες τετραήμερο ρεπό και οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ταξιδέψει για τις πατρίδες τους, αλλά το μυαλό τους ήταν στις πληρωμές που επί ένα 20ήμερο ο μεγαλομέτοχος υπόσχονταν πως θα γίνουν.

Ο πρώτος που εκδήλωσε τάσεις φυγής. Ήταν ο Αρμάντο Φουτσίνι, με τον μάνατζέρ του να ισχυρίζεται πως ο πελάτης του δε θέλει να συνεχίσει στην ομάδα, λόγω της οικονομικής ασυνέπειες.

Η διοίκηση σκεφτόταν πωλήσεις παικτών για να βγει από το αδιέξοδο την ώρα που ο Άγγελος Αναστασιάδης με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να κρατήσει τα στεγανά στα αποδυτήρια και την ομάδα ενωμένη.

Για την ιστορία, χρήματα μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παικτών στις 30/12/2002 και αυτά δεν ήταν του Μπατατούδη, αλλά από την επιταγή του Alpha, με τον Γιώργο Γεωργιάδη να είναι ο πρώτος που κατέθεσε προσφυγή ζητώντας τα δεδουλευμένα (81.000 ευρώ) και τα καινούρια (71.000 ευρώ)

Ο παίκτης συνέχισε να προπονείται με την ομάδα κανονικά, ενώ παρέμεινε στον ΠΑΟΚ ως το τέλος της σεζόν πριν φύγει για τον Ολυμπιακό, χαρίζοντας μέρος των οφειλόμενων, αλλά και το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ, στον τελικό με τον Αρη!

Και όλα αυτά σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στη 2η θέση του πρωταθλήματος, μόλις δυο βαθμούς μακριά από την κορυφή, προερχόμενος από νίκη επί της Παναχαϊκής.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε δηλώσεις του εκείνες τις μέρες είχε επισημάνει: «Η νίκη απέναντι στην Παναχαϊκή ήταν μια πολύ καλή τονωτική ένεση, μετά τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε. Η χρονιά κλείνει και η ομάδα βρίσκεται στη 2η θέση, παρά τα προβλήματα.

Αν δεν υπήρχαν ή ήταν πιο μικρά ο ΠΑΟΚ θα ήταν αλλού τώρα! Για μας η άδεια Τούμπα (λόγω τιμωρίας) δεν είναι ότι καλύτερο. Έχουμε συνηθίσει αλλιώς, ευτυχώς δε μας έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Εύχομαι υγεία και χαρά σε όλον τον κόσμο»