Πιλάβιος : “Προλαβαίνει να βγάλει απόφαση το CAS – Θα δικάσει με το ελληνικό δίκαιο”

Συντάκτης: Share:
Πιλάβιος: «To CAS μπορεί να επιστρέψει την υπόθεση στην εφέσεων της ΕΠΟ»

Για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης που εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει η εκδίκαση της στο CAS, μίλησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο γνωστός δικηγόρος που είναι μέλος του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου αναφέρθηκε στο αν προλαβαίνει να βγει η απόφαση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Ολλανδό δικαστή που επέλεξε η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Είναι ένας εξαιρετικός δικαστής – διαιτητής ο Ολλανδός που επέλεξε ο ΠΑΟΚ, όπως και οι άλλοι δυο που θα δικάσουν. Προσπαθούμε στο CAS οι αποφάσεις να είναι ομόφωνες και οι περισσότερες αποφάσεις είναι τέτοιες. Μόνο σε μια περίπτωση μεγάλης διαφωνίας κάποιου δικαστή, υπάρχουν αποφάσεις που δεν είναι ομόφωνες.

Βεβαίως προλαβαίνει να βγει η απόφαση από το CAS πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Αν το κρίνει ότι πρέπει να το κάνει, θα το κάνει, αυτό είναι σίγουρο και έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις ανάλογες στο παρελθόν.

Το CAS ή θα μπει ότι είναι δεσμευτική η εισήγηση της ΕΕΑ, είτε θα δικάσει από την αρχή την υπόθεση, de novo όπως λέγεται και στην νομική γλώσσα. Δεν έχω διαβάσει κανένα δικόγραφο, δεν έχω διαβάσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, απλά αναφέρω ότι έχω ενημερωθεί από τα ΜΜΕ. Απλά αναφέρομαι επί της διαδικασίας.

Όταν δεν υπάρχει κάτι όπως αυτή την στιγμή στους κανονισμούς της ΕΠΟ δεν υπάρχει για την πολυϊδιοκτησία, τότε το δικαστήριο πάει στο ελληνικό δίκαιο, όχι στο δίκαιο της ΦΙΦΑ. Το CAS είναι απλά η διαιτησία, δεν είναι μια σύνθετη διαδικασία.

Scroll Up