Πώς θα γίνει η απόσβεση της επένδυσης των 150 εκατ. ευρώ για τη νέα Τούμπα – το θετικό βήμα και οι αλλαγές

Συντάκτης: Share:

Η απόσβεση της τεράστιας δαπάνης για τη νέα Τούμπα προϋποθέτει προσέλκυση της οικογένειας και νέων πελατών στο καινούργιο γήπεδο.

Το κόστος κατασκευής της νέας Τούμπας εκτιμάται ότι θα φτάσει μαζί με τα συνοδευτικά έργα τα 150 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για την μεγαλύτερη ιδιωτική αθλητική επένδυση στην ιστορία της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 30 χρόνια.

Πώς, όμως, θα γίνει απόσβεση της επένδυσης; Ή πώς η νέα Τούμπα θα μπορέσει να αποτελέσει εργαλείο για την οικονομική αυτάρκεια του ΠΑΟΚ, προσελκύοντας μεγάλα έσοδα και από τις παράπλευρες δραστηριότητες; Σίγουρα, όχι με το φαινόμενο των τσαμπατζήδων που πηδάνε πάνω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα των τουρνικέ ακόμα και σήμερα, ή επιχειρούν να μπουν με “ντου” στο γήπεδο.

Είναι αυτονόητο πως για να πιάσουν τόπο τα 150 εκατ. ευρώ της επένδυσης προς όφελος κυρίως του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και να φύγει η… καφρίλα από το γήπεδο. Η άψογη συμπεριφορά των 30.000 φιλάθλων και οπαδών του ΠΑΟΚ, παρά το σοκ της ήττας από τον Ολυμπιακό, ήταν ένα θετικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, σε συνέχεια της απουσίας επεισοδίων στη Τούμπα τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει, όμως, να γίνουν πολλά ακόμα σε επίπεδο δημόσιου προφίλ και εικόνας του κλαμπ με στόχο την διεύρυνση και αναβάθμιση του φίλαθλου κοινού που θα επισκέπτεται την νέα Τούμπα όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.