Σαββίδης: «Εγώ είμαι ΠΑΟΚ – Θα κάνω τα πάντα για τον σύλλογο!»

Συντάκτης: Share:
Σαββίδης: «Εγώ είμαι ΠΑΟΚ - Θα κάνω τα πάντα για τον σύλλογο!»

Για τους στόχους που έχει με τον ΠΑΟΚ, τη νέα Τούμπα, αλλά και για την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, μίλησε ο ισχυρός άντρας των «ασπρόμαυρων» Ιβάν Σαββίδης, στο Instagram live που έκανε.

 

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο ισχυρός άντρας του Δικεφάλου:

Ερωτηθείς για τον ΠΑΟΚ και τη νέα Τούμπα που θέλει να χτίσει: «Δεν πιάσαμε ταβάνι με τον ΠΑΟΚ! Η δουλειά δεν σταματά! Ποτέ δεν ορίζεις ποια είναι η κορυφή ή το ταβάνι. Περιμένουμε κατευθύνσεις από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ για το τι μέλλει γενέσθαι. Υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία και καθυστερήσεις. Δεν παραιτήθηκα από το γήπεδο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα κάνω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ! Αν ο άνθρωπος αγαπά κάτι, πρέπει να το αγαπάει για πάντα. Εγώ είμαι ΠΑΟΚ. Μπορώ να κάνω κάτι εναντίον του εαυτού μου; Όχι!».

 

Σχετικά με την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού: «Θα είμαστε άλλοι άνθρωποι όταν τελειώσει όλο αυτό, θα αλλάξουν οι ανθρώπινες σχέσεις, η οικονομία, η κατανόηση του πνευματικού και οικονομικού κόσμου. Θα βγούμε διαφορετικοί άνθρωποι από την πανδημία. Θα δούμε ότι μπορούμε ο ένας να ενδιαφερόμαστε για τον άλλον. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη.

Σχετικά με το πώς θα συνεχίσουμε εξαρτάται και από το πόσο θα παραμείνει παραλυμένη η οικονομία. Πάντα είμαι αισιόδοξος. Ο κόσμος και η οικονομία λειτουργούν πλέον σε εικονικό επίπεδο. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Βλέπω ότι η οικονομία δεν θα πάει καλά. Προσπαθούμε να κάνουμε αναλύσεις, να ζούμε με νέο τρόπο, να κινούμαστε ιντερνετικά σε τομείς που δεν είχαμε συνηθίσει.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον πανικό, γιατί αλλιώς θα καταστραφούν τα πάντα. Πρέπει να επιβιώσουμε, να σώσουμε τους εαυτούς μας. Όπως ένα τηλέφωνο κάνει update έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, αλλά δε θα είναι εύκολο. Ρωσία και Ελλάδα δίνουν μία σωστή και σκληρή μάχη απέναντι στον ιό. Ελλάδα και Ρωσία πρέπει να συνεχίζουν να διατηρούν σχέσεις ενότητας. Η ζωή υπήρχε πριν τον κορωνοιό και θα συνεχίσει να υπάρχει. Με τη βοήθεια της νεολαίας μας θα προχωρήσουμε.

 

Να προωθήσουμε την ενότητα σε έναν πολυεθνικό κόσμο. Να σεβόμαστε τον άλλο, αλλά παράλληλα να διατηρούμε και το εγώ μας. Είμαστε Έλληνες με τα δικά μας χαρακτηριστικά, αλλά τους σεβόμαστε όλους.

Τι στόχους βάζω για το αύριο μετά την πανδημία; Θα χάσουμε πολλά, είναι γεγονός. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τις μικρότερες απώλειες. Υπάρχει παρακάτω, πρέπει να κοιτάξουμε σε αυτό. Πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να το κάνουμε αυτό. Όχι φόβος και πανικός. Προσωπικά για μένα μπορώ να πω ότι σε όλη αυτή την κατάσταση έχει αυξηθεί η όρεξη μου για δουλειά. Να ευχαριστήσουμε τον Θεό και θα συνεχίσουμε».

 

Σε ερώτηση για το τι τον κάνει να χαμογελάει, ο Ιβάν Σαββίδης απάντησε: «Η εγγονή μου με κάνει να χαμογελώ περισσότερο από όλους. Είναι 3 χρονών. Με κάνει ευτυχισμένο. Όταν έχει ευθύνη για τόσους ανθρώπους πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό».

 

Για τη σχέση του με τον χριστιανισμό: Στόχος είναι τα χρήματα να δίνουν χαρά και στους γύρω σου πέρα από την οικογένεια σου. Ξέρετε εγώ έχω χτίσει πολλές εκκλησίες. Γεννήθηκα Χριστιανός από την κοιλιά της μητέρας μου. Ο πατέρας μου ήταν βαθιά θρησκευόμενος. Όταν μπαίνω σε εκκλησία πάντα ερωτώμαι τι είναι η ευτυχία; Όταν βλέπω κόσμο στην εκκλησία που έχτισα θέλω να φωνάξω. Άνθρωποι ο Θεός δέχθηκε το δώρο μου! Άνθρωποι μπαίνουμε στον Ναό Του! Όποιος με βλέπει τώρα και δεν έχει χρήματα ή έχει βαθύ πόνο πρέπει να δει το βάθος της ψυχής του και να σκεφτεί ότι πρέπει να συνεχίσει. Αν ήμουν 30 χρονών τώρα θα έκανα τα πάντα να πετύχω πολύ περισσότερα στον κόσμο που έρχεται. Οι γονείς μου και οι παππούδες μου, μου έλεγαν εμπρός Πόντιε!

Scroll Up