Σε… αχαρτογράφητα νερά και ο Φερέιρα – οι μελέτες και οι διεθνείς επαφές

Συντάκτης: Share:

Ψάχνεται” και το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ για την μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθηθεί και στο χρονικό διάστημα της παύσης της αγωνιστικής δραστηριότητας, αλλά και στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Ολλανδίας.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι & το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Την γνώμη γνωστών και έμπειρων συναδέρφων του από την πατρίδα του με τους οποίους διατηρεί φιλική σχέση παίρνει ο Αμπέλ Φερέιρα αυτές τις ημέρες κινούμενος κι αυτός όπως όλοι οι προπονητές ανά τον κόσμο σε… αχαρτογράφητα νερά λόγω της παρατεταμένης καραντίνας.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ θίξαμε το σοβαρό θέμα της αναγκαίας αναθεώρησης όλων των μοντέλων προετοιμασίας ενόψει του βασικού σταδίου που θα γίνει το καλοκαίρι στην Ολλανδία.

Υπάρχουν αρκετές μελέτες πολύχρονης αγωνιστικής απραξίας αθλητών από τραύμα, που δείχνουν το κατά πόσο μειώνονται οι μηχανές παραγωγής ενέργειας, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν σε πρώτη φάση βοηθητικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να παραταθεί και να διαρκέσει χρονικά περισσότερο η καλοκαιρινή προετοιμασία από το καθιερωμένο για να φορμαριστούν οι παίκτες μετά από αρκετούς μήνες πλήρους αγωνιστικής απραξίας.

Η επιστήμη του αθλητισμού εδώ παίρνει τον λόγο και παίζει τον καθοριστικότερο ρόλο. Όποια ομάδα έχει καλύτερους αθλητίατρους και εργοφυσιολόγους θα βγει κερδισμένη από την κρίση έναντι των άλλων, γιατί αυτοί θα αποτελούν πλέον τον… πύργο ελέγχου για κάθε προπονητή.