Σύνοδα έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη νέα Τούμπα!

Συντάκτης: Share:

Σύνοδα έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη νέα Τούμπα απαιτεί η ισονομία.

Η ίση μεταχείριση στην συνδρομή της Πολιτείας για την κατασκευή της νέας Τούμπας και της Αγιάς Σοφίας είναι αυτονόητη προϋπόθεση ενός κράτους δικαίου.

Πέρα από την υπογειοποιήση στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κατασκευαστούν και συνοδά έργα, όπως πεζόδρομοι και ελεύθεροι χώροι περιμετρικά της Αγιάς Σοφιάς. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας έχουν εγκρίνει κονδύλια περίπου 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των προαναφερόμενων συνοδών έργων.

Προαπαιτούμενο της ισονομίας είναι αντίστοιχο ποσό να διατεθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τα σύνοδα έργα στον περιβάλλοντα χώρο και πέριξ της νέας Τούμπας, με σκοπό την δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου που θα είναι λειτουργικό και ανοιχτό στη πόλη και θα προσφέρει ψυχαγωγία στους κατοίκους όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Η διαμόρφωση μίας τεράστιας πλατείας γύρω από την νέα Τούμπα με πολύ πράσινο και εναλλακτικούς χώρους αναψυχής είναι μέρος του σχεδιασμού των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, που δουλεύουν το πρότζεκτ του νέου γηπέδου πάνω στα πρότυπα των καινούργιων γηπέδων πόλης της Ευρώπης.

Η “προστιθέμενη αξία” που θα πάρει η περιοχή από την κατασκευή του νέου γηπέδου αποτελεί κοινωνικό πρόσημο και αιτιολογεί την κρατική μέριμνα για την κατασκευή των συνοδών έργων της νέας Τούμπας.