Τα πολλά ανοιχτά μέτωπα του Μπότο

Συντάκτης: Share:

Μπορεί να βρισκόμαστε στην 8η μέρα του Ιανουαρίου και με δεδομένο ότι η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται την τελευταία μέρα του μήνα, το ότι ημερολογιακά έχουμε τρεις και πλέον γεμάτες εβδομάδες αυτό σε καμιά περίπτωση δεν καθησυχάζει τους φίλους της ομάδας που στο πρόσωπο του Ζοσέ Μπότο περιμένουν τον άνθρωπο που θα τρέξει ορθολογικά πλέον τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Το ζητούμενο φυσικά δεν είναι πόσο γρήγορα θα γίνουν οι μεταγραφές που φυσικά είναι καλοδεχούμενες για κάθε προπονητή ανεξαρτήτως πορείας ομάδων, αλλά πόσο στοχευμένες και ποιοτικές θα είναι. Η ουσία είναι πως ο Πορτογάλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και καθημερινά βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχοντας αρκετές συζητήσεις – συναντήσεις. Αυτή  πρώτη εβδομάδα στην… δουλειά είναι αρκετά σημαντική για τον 55χρονο που έχει να οργανώσει αρκετά πράγματα βάζοντας σαφώς προτεραιότητες.

Η πρώτη σύσκεψη με το τμήμα σκάουτινγκ, η συνεργασία με τους υπευθύνους στα τμήματα υποδομής είναι από αυτές που σύντομα θα γίνουν και για αρκετές φορές. Η ατζέντα του Πορτογάλου έχει αρκετά θέματα και κάποια από αυτά μετά και την κουβέντα που είχε με τον Ράζβαν Λουτσέσκου τα έχει ιεραρχήσει.

Η απόκτηση ποδοσφαιριστών για το δεξί άκρο της άμυνας και ενός επιτελικού σε πρώτη φάση είναι προτεραιότητα για τον Μπότο και το δουλεύει ήδη. Όμως για τον νέο τεχνικό διευθυντή του Δικεφάλου υπάρχουν ανοικτά θέματα και εντός ομάδας και θέλει να τα κλείσει.

Ένα από αυτά είναι του Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Λουτσέσκου έχει καλή άποψη για τον Ισλανδό γνωρίζοντας άλλωστε πως το καλοκαίρι Κρέσπο και Βαρέλα θα αποχωρήσουν.

Όμως θα πρέπει να γίνει κουβέντα για την ανανέωση του συμβολαίου του ή για να το θέσουμε καλύτερα τελική και ουσιαστική διαπραγμάτευση. Αυτό θα το αναλάβει ο Ζοσέ Μπότο πλέον και σε πρώτη φάση εξ αποστάσεως με τον ατζέντη του Ισλανδού για τον οποίο επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ ακόμη δεν έχει φτάσει.