Τακτικά ο ΠΑΟΚ υπερτερεί της ΑΕΚ σε βασικούς τομείς

Συντάκτης: Share:

Παρά την τεράστια απώλεια του Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ υπερτερεί της ΑΕΚ σε βασικούς τομείς που κρίνουν έναν τελικό.

Ο πυρήνας ενός αγώνα είναι οι προσωπικές μονομαχίες. Εκεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ με βάση και την στατιστική φέτος κυριάρχησαν στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών.

Με το δεδομένο πως είναι κερδισμένες οι προσωπικές μονομαχίες ο ΠΑΟΚ έχει στην συνέχεια την ποιότητα να αξιοποιήσει μία φάση με την σωστή πάσα και το τελείωμα.

Επίσης, τα στημένα είναι το μεγάλο ατού του. Και όπως αποδείχτηκε και στο τελευταίο Μουντιάλ από κόρνερ και διαγώνια ή παράλληλα κοντινά φάουλ μπαίνει έως και το 50 % των γκολ σε κάθε αγώνα.

Ακόμα , πες μου το κέντρο, να σου πω τι ομάδα έχεις. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει άξονα που αναχαιτίζει εύκολα και ποιοτικά βγάζει πάσες μπροστά. Ειδικά με την προσθήκη του Ολιβέιρα βγάζει ο άξονας πάσες που φτάνουν πολύ κοντά στο τελείωμα.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι έχει διάρκεια φέτος, ενώ η ΑΕΚ χαρακτηρίσθηκε από αστάθεια. Το σύστημα είναι μόνο χαρτί και μολύβι. Ο κάθε παίκτης έχει τον ρόλο του. Και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν μάθει να παίζουν τους ρόλους τους τόσο καλά, που μπορούν να παίρνουν αποτέλεσμα ακόμα και με μέτρια ή κακή απόδοση.