Τι ισχύει με τον τραυματισμό του Μαουρίσιο

Συντάκτης: Share:

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την αποθεραπεία και την το πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Ζοσέ Μαουρίσιο, ωστόσο τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Αρχικά για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το πόσο ακριβώς θα μείνει εκτός, αυτό θα εξαρτηθεί από τα ευρήματα κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης που θα υποβληθεί ο Βραζιλιάνος μέσος. Δηλαδή από το αν και σε τι βαθμό, εκτός του χιαστού, έχει πειραχτεί και ο μηνίσκος.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου, ο “Μάου” θα μείνει εκτός δράσης για τα μίνιμουμ έξι μήνες, οπότε υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει τον Οκτώβριο, ωστόσο το ακριβές διάστημα θα φανεί στην επέμβαση.

Όσον αφορά το χειρουργείο, ο Μαουρίσιο έχει αρχικά εκφράσει την επιθυμία του να πάει στην Πορτογαλία για να εγχειριστεί και να μείνει εκεί για το πρώτο στάδιο μετά την επέμβαση, μέχρι να του αφαιρεθούν τα ράμματα από το γόνατο, δηλαδή για 2-3 εβδομάδες.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ έχει ως προτεραιότητα την υγεία και την αποθεραπεία του παίκτη του και είναι σε επαφή μαζί του από την πρώτη στιγμή, τόσο το ιατρικό επιτελείο, όσο και ο Μάριο Μπράνκο για την καλύτερη δυνατή συνεννόηση. Είναι πολύ σημαντικό για την μετεγχειρητική περίοδο, να καταρτιστεί το κατάλληλο πρόγραμμα για τον ίδιο τον 30χρονο μέσο, αλλά και για την ομάδα, προκειμένου να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Η τελική απόφαση για το που θα γίνει η επέμβαση, αλλά και για την αποθεραπεία του Μαουρίσιο θα παρθεί αύριο και θα υπάρξει η απαραίτητη επίσημη ενημέρωση από πλευράς της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ.

Δείτε Επίσης

Scroll Up