Τι λέει ο ΚΑΠ για την απονομή του τροπαίου στον Πρωταθλητή

Συντάκτης: Share:

Εφικτή με βάση τον ΚΑΠ είναι η απονομή του τίτλου του πρωταθλητή μετά την λήξη του αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα, εφόσον ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει.

Ο ΚΑΠ στο άρθρο 25, παράγραφος 1, με τίτλο « Έπαθλο Πρωταθλήματος» αναφέρει τα εξής:

«Το έπαθλο (κύπελλο) κάθε πρωταθλήματος – το οποίο δεν επιτρέπεται να είναι χρηματικό – πρέπει να ορίζεται από την προκήρυξή του και απονέμεται από τη διοργανώτρια αρχή μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα της πρωταθλήτριας.

Κατ΄ εξαίρεση με απόφαση της διοργανώτριας μπορεί να απονέμεται και νωρίτερα αν είναι μαθηματικά βέβαιη η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω απονομή έχει καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα και δεν επιφέρει καμία έννομη συνέπεια.

Το έπαθλο του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων απονέμεται αμέσως μετά τη λήξη του αντίστοιχου Τελικού Αγώνα».

Η περίπτωση του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερη. Υπό την έννοια ότι δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα πριν από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, αλλά με νίκη θα το εξασφαλίσει και μαθηματικά στο τέλος του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να καταθέσει αίτημα ζητώντας να βρίσκεται στην Τούμπα την Κυριακή το τρόπαιο του Πρωταθλητή, προκειμένου, εάν νικήσει τον Λεβαδειακό, να γίνει η απονομή στο τέλος του αγώνα. Είναι θέμα ερμηνείας του ΚΑΠ από το αυριανό δ.σ. της διοργανώτριας αρχής η τύχη του αιτήματος, το οποίο, πάντως, αναμένεται να γίνει αποδεκτό.