Το άγνωστο παρασκήνιο της μεγάλης ανατροπής με Βαρέλα

Συντάκτης: Share:

Φύκια… για μεταξωτές κορδέλες πούλησε στον Φερνάντο Βαρέλα, με την περιβόητη πρόταση από την Σαουδική Αραβία, το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει σε λανθασμένη απόφαση, οδηγώντας τον στην απόρριψη της πρότασης του ΠΑΟΚ στις 21 Μαΐου.

Η «Live» σας μεταφέρει το παρασκήνιο της μεγαλύτερης ανατροπής στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Πριν από λίγες ημέρες ο Βαρέλα έφυγε για αυθημερόν ταξίδι στη Πορτογαλία. Το γραφείο των εκπροσώπων του, στο οποίο προΐσταται ο γνωστός ατζέντης, Πάουλo Τεξέιρα, του είχε υποσχεθεί συμβόλαιο από την Σαουδική Αραβία με αποδοχές δύο εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Μόλις έφτασε στη Λισαβόνα ο Βαρέλα… έπεσε από τα σύννεφα, πληροφορούμενος, ότι τελικά η περίφημη αραβική πρόταση ήταν στην πραγματικότητα 1,6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, συν μπόνους. Δηλαδή, μόλις 400.000 ευρώ περισσότερα από την προσφορά του ΠΑΟΚ!

Άρχισε να το μετανιώνει

Τότε ο Βαρέλα άρχισε να το μετανιώνει. Δεν ήταν μόνο η χαμηλή πρόταση των Αράβων, αλλά και η ισχυρή σύνδεση της οικογένειάς του με την Θεσσαλονίκη, που επανέφεραν στο… προσκήνιο την πρόταση του ΠΑΟΚ.
Είναι χαρακτηριστικό πως πριν φύγει από την Θεσσαλονίκη είδε τους τρεις γιους του να κλαίνε στο αεροδρόμιο. Αυτό εννοούσε, όταν έγραψε σε ανάρτησή του, πως τα δάκρυα των γιων του τον κράτησαν στον ΠΑΟΚ. Ήδη, είχε αναθεωρήσει την αρχική του απόφαση με την οποία αρνήθηκε την προσφορά του Δικέφαλου του Βορρά.

Ούτε το συζήτησε για Τουρκία

Στη συνέχεια και προσπαθώντας να επανορθώσει ο μάνατζέρ του τον πρότεινε στην Τραμζοσπόρτ με μόλις 100.000 ευρώ παραπάνω συμβόλαιο τον χρόνο από τον ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε, όμως, καμία περίπτωση η οικογένειά του να δεχτεί να πάει στη Τουρκία. Τα παιδιά του είναι πάρα πολύ «δεμένα» με την Ελλάδα.
Πάνε σε όλους τους αγώνες στη Τούμπα και φωνάζουν συνθήματα στον ρυθμό της κερκίδας. Εκτός από τον μικρό, οι άλλοι δύο γιοι του παίζουν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ο μεγαλύτερός του γιος, ιδίως, μιλάει τόσο καλά ελληνικά, που όλοι νομίζουν, ότι γεννήθηκε εδώ.
Γι’ αυτό απάντησε αμέσως στον μάνατζέρ του πως εάν είχε πρόταση από την Ιταλία, ή την Ισπανία θα το σκεφτόταν. Για την Τουρκία, όμως, δεν ήθελε ούτε καν να το κουβεντιάσει. Με τα διπλάσια λεφτά θα δεχόταν την πρόταση από την Σαουδική Αραβία, αλλά με τόσο μικρή οικονομική διαφορά, δεν ήταν διατεθειμένος να κουβαλήσει τα παιδιά του σε μία χώρα με πολλές ιδιαιτερότητες και δύσκολη διαβίωση λόγω καιρικών συνθηκών. Δεν ήταν ανάλογη περίπτωση με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που «μετακόμισε» στα Εμιράτα για πέντε εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Βρέθηκε «ξεκρέμαστος»

Ξαφνικά ο Βαρέλα βρέθηκε «ξεκρέμαστος». Γύρισε Θεσσαλονίκη και πήρε τηλέφωνο, προχθές το πρωί, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Γνωρίζοντας την σχέση που έχει με την οικογένεια Σαββίδη του ζήτησε να κάνει προσπάθεια επανασύνδεσης. Όπως και έγινε. Ο Γιώργος Σαββίδης δέχτηκε αμέσως. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Βαρέλα πήγε στα γραφεία της Τούμπας και στην ουσία αποδέχτηκε την πρόταση των 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τριετές συμβόλαιο, την οποία πριν από λίγες ημέρες είχε απορρίψει.
Απέφυγε την τελευταία στιγμή και πριν να είναι αργά το μοιραίο λάθος. Τέλος καλό, όλα καλά. Και ο ΠΑΟΚ βγήκε κερδισμένος και ο ίδιος ο παίκτης.

Πηγή: Live Sport