Το “φάουλ” και η δυσαρέσκεια για Βαρέλα

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Αναμφίβολα ο Φερνάντο Βαρέλα είναι ένας παίκτης που θα μείνει στην ιστορία του ΠΑΟΚ, έχοντας κατακτήσει πέντε τίτλους με την “ασπρόμαυρη” φανέλα στην πορεία του στην Τούμπα, ωστόσο φαίνεται ότι με τον χειρισμό και την στάση του στο θέμα της μεταγραφής του γιου του στην Μπενφίκα “χάνει” σε πολλά από τα όσα με κόπο είχε κερδίσει ο ίδιος εντός αγωνιστικού χώρου.

Αν ισχύει πως κρινόμαστε από τις πράξεις μας και όχι από τα λόγια μας, τότε φαντάζει απόλυτα δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια από πλευράς ΠΑΟΚ για την απόφαση του Φερνάντο Βαρέλα να μην απαντήσει καν στις συνεχόμενες προσεγγίσεις του Δικεφάλου για τον γιο του και να συναινέσει στην μετακίνηση του στην Μπενφίκα.

Από το καλοκαίρι του 2016, όταν ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση του αμυντικού από το Πράσινο Ακρωτήρι, οι επιτελείς του Δικεφάλου «αγκάλιασαν» όλη την οικογένειά του, υπό την έννοια πως οι γιοι του εντάχθηκαν και ενσωματώθηκαν άμεσα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

Η οικογένεια Βαρέλα έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού της ομάδας ενώ όπως ο ίδιος έχει υπογραμμίσει επανειλημμένως, το «δέσιμο» των υιών του με την πόλη και τον ΠΑΟΚ, λειτούργησαν καταλυτικά ως προς την απόφαση να ανανεώσει το 2019 για ακόμη τρία χρόνια. Φυσικά με το αζημίωτο δεδομένου πως οι επιτελείς του Δικεφάλου έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, επιβραβεύοντας τον ποδοσφαιριστή για τη χρονιά του νταμπλ και τα όσα είχε προσφέρει…

Φτάσαμε όμως στον Δεκέμβρη του 2021 και ο μεγάλος γιος του Φερνάντο Βαρέλα, ο Γκουστάβο αγωνίζεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στην Κ19. Το τελευταίο διάστημα έγιναν προσπάθειες από πλευράς Δικεφάλου προκειμένου να υπογράψουν το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο μαζί του αναγνωρίζοντας πως ο νεαρός φορ έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου από το 2016.

Οι προσπάθειες αυτές ωστόσο έπεσαν στο κενό καθώς ο Γκουστάβο Βαρέλα θα συνεχίσει -όπως όλα δείχνουν- στη Μπενφίκα μετά το καλοκαίρι. Ο χειρισμός αυτής της ευαίσθητης υπόθεσης από πλευράς του Φερνάντο Βαρέλα που κινήθηκε χωρίς προηγουμένως να έρθει σε επαφή και επικοινωνία με τον ΠΑΟΚ, είναι λογικό να έχει δημιουργήσει μια έντονη δυσαρέσκεια στον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα – ένας οργανισμός που ήταν πάντα στο πλευρό του ίδιου και της οικογένειας του και όφειλε τουλάχιστον να δείξει σεβασμό και επαγγελματισμό απέναντι στους ανθρώπους που φρόντισαν να κάνουν ευκολότερη τη ζωή τους με κάθε τρόπο, καταβάλλοντας ακόμη και κάθε προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί ο νεαρός Γκουστάβο στα κλιμάκια της εθνικής Πορτογαλίας.

Αυτή η δυσαρέσκεια δεν έχει να κάνει φυσικά με τον νεαρό επιθετικό, αλλά με την στάση του Φερνάντο Βαρέλα στην συγκεκριμένη υπόθεση, που ενδεχομένως να έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ εκτός απροόπτου δεν θα ανανεωθεί και το καλοκαίρι (;) αποχωρήσει από την Τούμπα.

O νεαρός φορ λογίζεται κανονικά από τους επιτελείς του ΠΑΟΚ και δεν θα μπορούσε ποτέ ο Δικέφαλος να λειτουργήσει εις βάρος ενός ποδοσφαιριστή που ανήκει στο δυναμικό του, μεγάλωσε στα φυτώρια του, ανεξάρτητα από την απόφαση που έχει παρθεί (όχι από τον ίδιο) για το μέλλον του.

Υ.Γ : Μετά το τέλος του αγώνα της Κ19 σήμερα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Γκουστάβο Βαρέλα αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ, αναφέροντας ότι το παιχνίδι αυτό είναι το τελευταίο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ!