Το ίδιο έργο, οι θεατές και ο Λουτσέσκου

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα φέτος από τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν χειρότερος από τον αντίπαλο (τουναντίον ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα) και φυσικά ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε ντέρμπι δεν μπορεί να είναι καλή είδηση και… εξέλιξη της ομάδας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε λόγο για μια ομάδα που εξελίσσεται, αλλά μέσα από τις ήττες και δη με τέτοιο τρόπο δεν φαίνεται κάποια εξέλιξη. Ίσα-ίσα που για μια ακόμα φορά ο ΠΑΟΚ ενώ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε να «σκοτώσει» τον αντίπαλο, αφήνοντας τον να επιστρέψει στο δεύτερο και να γυρίσει το ματς.
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη λοιπόν, παύει να είναι σύμπτωση και αυτό είναι ένα στοιχείο που φαίνεται από την προετοιμασία ακόμα. Ότι δεν υπάρχει η νοοτροπία του κυνισμού και της αποτελεσματικότητας στα αποδυτήρια της ομάδας, που θα δώσουν στον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να τελειώσουν τα παιχνίδια. Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε χθες, που είδαμε και σχεδόν στα άλλα πέντε ματς του πρωταθλήματος μέχρι τώρα.
Στις μεγάλες ομάδες, κανείς δεν είναι μπορεί να βγαίνει εκτός κάδρου και εκτός του πεδίου της κριτικής. Φυσικά έχει ευθύνες ο Λουτσέσκου για την ήττα, για την γενικότερη διαχείριση στο ματς και για τις επιλογές του, υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά. Είναι άλλο να υπάρχει δικαιολογημένα εκνευρισμός και απογοήτευση για την ήττα στο ντέρμπι και εντελώς άλλο να υπάρχουν ενέργειες απαράδεκτες κατά του προπονητή από κάποιους «φιλάθλους». Όχι επειδή είναι ο Λουτσέσκου, αλλά για τον θεσμό του προπονητή του ΠΑΟΚ γενικότερα.
Προχωράμε και θα επιστρέψω μέσα στην εβδομάδα με μια πιο συγκεκριμένη αναφορά, ειδικά για αυτό το θέμα…
Είναι πολλά που πρέπει να προβληματίσουν. Όχι μόνο για τον Λουτσέσκου που δεν φαίνεται ότι διάγει περίοδο φορμαρίσματος. Και όχι δεν το γράφω αυτό για το “ευκολάκι” που θα ήταν η είσοδος του Μπίσεσβαρ ως σέντερ φορ. Υπάρχουν και άλλα στο τραπέζι.