Το ποσό – ρεκόρ που πληρώνει ο ΠΑΟΚ για Στοχ – Βερνμπλουμ και Ελ Καντουρί!

Συντάκτης: Share:
Δώρο... φάπες στον εορτάζοντα Στοχ (vid)

Ο οικονομικός εξορθολογισμός στον ΠΑΟΚ είναι δεδομένος ενόψει της νέας σεζόν και οι ενέργειες από πλευράς της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ έχουν αρχίσει προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ρόστερ βελτιωμένο αλλά με μειωμένο προϋπολογισμό. Δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αλλά όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις…

Υπάρχουν τρία παραδείγματα στο ήδη υπάρχον ρόστερ που ο Δικέφαλος πρέπει να διαχειριστεί κατάλληλα για να αποχωρήσουν το καλοκαίρι, προκειμένου να απαλλαγεί από ένα πολύ σημαντικό ποσό.

Ο Μίροσλαβ Στοχ έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ που «αγγίζει» το 1.000.000 ευρώ (για την ακρίβεια 966.000 ευρώ), ενώ μαζί με την φορολογία το ποσό που δίνει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στον Σλοβάκο μεσοεπιθετικό ξεπερνάει το 1.500.000 ευρώ (για την ακρίβεια 1.700.000 ευρώ).

Το πιο μεγάλο «αγκάθι» για τον ΠΑΟΚ και τον νέο τεχνικό διευθυντή είναι ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός μέσος έχει σε ισχύ συμβόλαιο με τον Δικέφαλο που οι καθαρές του αποδοχές φτάνουν το 1.400.000 ευρώ (!). Ακόμα πιο… σοκαριστικό είναι το ποσό που «μαζεύεται» αν συνυπολογίσουμε και την εφορία που πληρώνει ο ΠΑΟΚ μαζί με τις παροχές στον 33χρονο αμυντικό μέσο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Δικέφαλος για έναν παίκτη που στάθηκε άτυχος και υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό, μένοντας εκτός δράσης ουσιαστικά για 17 μήνες δίνει ένα ποσό κοντά στα 2.500.000 ευρώ!

Ένας ακόμα παίκτης που αμείβεται πολύ καλά και λόγω της ευπάθειας του στους τραυματισμούς δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα βάσει των ετήσιων απολαβών του είναι ο Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ο Μαροκινός αμείβεται από τον ΠΑΟΚ με ένα ποσό κοντά στο 1.000.000 ευρώ (977.000 ευρώ για την ακρίβεια) χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό η εφορία που πληρώνει κάθε ΠΑΕ για τα συμβόλαια των παικτών που της ανήκουν. Μαζί με τους φόρους ο Ελ Καντουρί κοστίζει στον Δικέφαλο ένα ποσό κοντά στο 1.400.000 ευρώ (1.376.000 για την ακρίβεια).

Με μια γρήγορη και εύκολη σούμα, ο ΠΑΟΚ πληρώνει για αυτά τα τρία συμβόλαια ένα ποσό που υπερβαίνει τα 5.500.000 ευρώ!

Το έργο για τον νέο τεχνικό διευθυντή μόνο εύκολο δεν θα είναι και τον περιμένουν δουλειές με… φούντες από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του, ανεξαρτήτως ονόματος.

 

Scroll Up