Χρειάζεται νέο σχέδιο και όραμα ο ΠΑΟΚ και όχι διαχείριση της καθημερινότητας

Συντάκτης: Share:

Είναι προφανές πως ανεξάρτητα από την κατάληξη της φετινής σεζόν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα νέο σχέδιο δημιουργίας ομάδας με ορίζοντα πενταετίας που θα δώσει ξανά όραμα στον κόσμο.

Η ανανέωση της ραχοκοκαλιάς του ρόστερ των τίτλων είναι απαραίτητη, λόγω ηλικίας. Κι αυτό πρέπει να γίνει μέσα από ένα συντονισμένο σχέδιο δημιουργίας μίας νέας ομάδας με νεαρούς παίκτες υψηλού επιπέδου και ορίζοντα πενταετίας, που θα δώσει ξανά όραμα στον κόσμο (συμπεριλαμβανομένου του πρότζεκτ για την νέα Τούμπα).

Το μεγαλύτερο λάθος θα είναι, αντί γι’ αυτό, να γίνει απλά μία διαχείριση της καθημερινότητας με κινήσεις χωρίς κεντρική στόχευση που θα χαρακτηρίζονται από προχειρότητα.

Ήρθε η ώρα το ερχόμενο καλοκαίρι να χτιστεί μία νέα ομάδα, όπως έγινε το καλοκαίρι του 2016. Τότε οι εισηγήσεις έγιναν από τους Βλάνταν Ίβιτς και Λούμπος Μίχελ. Τα πρόσωπα πάντα παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο σε μία ομάδα και ουσιαστικά καθορίζουν το μέλλον της. Την επιτυχία ή την αποτυχία.

Συνεπώς κρίνονται ως θεμελιώδους σημασίας οι αποφάσεις που θα πάρει η οικογένεια Σαββίδη στην στελέχωση της ομάδας και στα καίρια πόστα του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Το συμβόλαιο του Μάριο Μπράνκο τελειώνει το καλοκαίρι. Η επιλογή για τον νέο τεχνικό διευθυντή είναι ελεύθερη. Ο Αμπέλ Φερέιρα, όμως, έχει για άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και εκεί είναι το μπέρδεμα…