ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΟΠΑΔΟΣ γράφει για την κατάρρευση της “θύρας 8” της Τούμπας!!

Συντάκτης: Share:
ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΟΠΑΔΟΣ γράφει για την κατάρρευση της "θύρας 8" της Τούμπας!!

Πριν από 40 χρόνια σαν σήμερα (22/3/1980) είχε καταρρεύσει η θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας και δεν έγινε ευτυχώς κατά τη διάρκεια κάποιου ποδοσφαιρικού αγώνα, δεν υπήρχε κόσμος και δεν θρηνήσαμε θύματα!

Ο ΠΑΟΚτσής οπαδός με το ψευδώνυμο «Πρακτορίνος» αναφέρεται στην κατάρρευση της Θύρας 8 και μαζί με την εξιστόρηση του γεγονότος, πόσταρε και ορισμένες σπάνιες φωτογραφίες.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου

ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΟΠΑΔΟΣ γράφει για την κατάρρευση της "θύρας 8" της Τούμπας!!

Ο ΠΑΟΚτσής «Πρακτορίνος» αναφέρεται στην κατάρρευση της Θύρας 8 και μαζί με την εξιστόρηση του γεγονότος, πόσταρε και ορισμένες σπάνιες φωτογραφίες.

Το κείμενό του είναι το εξής :

«22 Μαρτίου 1980.

Μεσημέρι Σαββάτου και η περιοχή γύρω από την σεισμόπληκτη Τούμπα αναστατώνεται από την κατάρρευση της Θύρας 8.

ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΟΠΑΔΟΣ γράφει για την κατάρρευση της "θύρας 8" της Τούμπας!!

Τον Ιούνιο τού ’78 ο Εγκέλαδος είχε πληγώσει με 6,5R όλη τη Θεσσαλονίκη και από τότε είχαν εντοπισθεί προβλήματα στη στατικότητα μερών τού Ναού μας, που παρέμεναν κλειστά για το κοινό, την ώρα των αγώνων, με το σκεπτικό να επιδιορθωθούν .

Μόλις μία μέρα νωρίτερα από το συμβάν τής κατάρρευσης, εντοπίστηκαν σημαντικές ρωγμές στη συγκεκριμένη θύρα και πριν αλέκτωρ λαλήσει άπαξ η «8» μετετράπη σε μπάζα.

ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΟΠΑΔΟΣ γράφει για την κατάρρευση της "θύρας 8" της Τούμπας!!

Γύρω από τα συντρίμμια ξεκίνησε ένα πινγκ-πονγκ απόδοσης ευθυνών μεταξύ ΠΑΟΚ, Πολεοδομίας, Αστυνομίας και δημοσιογράφων αναφορικά με τα έργα που δεν είχαν προχωρήσει με ευθύνη τού Κράτους αλλά και τους θεατές που κινδύνευαν αμέριμνοι την ώρα ενός αγώνα. Χαρακτηριστικά, τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμενόταν, με τρομερό ενδιαφέρον, να διεξαχθεί ρεβάνς κυπέλλου εναντίον του Άρη, ενώ είχε προηγηθεί με κατάμεστες εξέδρες το επεισοδιακό παιχνίδι εναντίον του διαιτητή Λίτσα και του Παναθηναϊκού.

Η Τούμπα έκλεισε, ο ΠΑΟΚ ξεσπιτώθηκε, ο επαναληπτικός τού κυπέλλου αναβλήθηκε και ο Δικέφαλος επέστρεψε γηπεδούχος στην φυσική του έδρα, σχεδόν ένα πρωτάθλημα αργότερα: τον Φεβρουάριο τού επόμενου χρόνου, του 1981».

Scroll Up