Ο Γκουστάβο Πογέτ παραχώρησε συνέντευξη στην Ιταλία και την Corriere Dello Sport, στην οποία μίλησε για την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας.
Επίσης, ρωτήθηκε για τους Λυκογιάννη-Κυριακόπουλο που παίζουν στη Serie A και το κατά πόσο μπορούν να κληθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:
“Όταν έφτασα, η σχέση μεταξύ των οπαδών και της ομάδας δεν ήταν μία κατάσταση ενότητας, το πάθος είχε χαθεί λίγο. Τώρα νιώθεις κάτι διαφορετικό. Το σημαντικό είναι να πάμε καλά στο Nations League. Έχουμε πιθανότητες να πάμε στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουμε. Θα δούμε”.
Για τους Λυκογιάννη-Κυριακόπουλο:
“Ο προπονητής πριν από εμένα έπαιρνε πάντα τρία αριστερά μπακ. Εγώ από την άλλη συνήθως παίρνω μόνο δύο. Το απίστευτο είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι πολλοί αριστεροί μπακ. Ο Κυριακόπουλος είναι καλός με την μπάλα, ξέρει να κινείται. Ωστόσο, στο 4-3-3 μου παίζω με άλλου τύπου ψηλό μπακ.
Ο Λυκογιάννης από την άλλη έχει εμπειρία, ξέρει να κινείται καλά. Άρα ναι, μπορούν να παίξουν μαζί. Αλλά η στιγμή μετράει. Οι δυο τους ήταν στην αρχική λίστα, αλλά η εθνική ομάδα είναι πάντα ανοιχτή σε όλους.
Όταν έφτασα, έφτιαξα μια λίστα. Έβαλα μαζί 45 με 46 παίκτες. Και μετά στάθηκα ήρεμα εκεί και τους κάλεσα όλους. Έναν προς ένας. Για να μιλήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι τότε πρέπει να επιλέξεις 23, 25 το πολύ, και εξαρτάται πάντα από τη στιγμή. Λόγω της θέσης που παίζουν τώρα, είναι δύσκολο.
Όμως όλοι θα έχουν την ευκαιρία, όπως είπα κάλεσα όλους τους παίκτες, ο Λυκογιάννης και η Κυριακόπουλος ήταν επίσης στη λίστα. Είναι παίκτες που έχουν χαρακτήρα και ξέρουν πώς να χειρίζονται καταστάσεις. Είδα τον Λυκογιάννη σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Πήρα τον Κυριακόπουλο για να παίξει με τη Ρουμανία, το επόμενο παιχνίδι έμεινε στον πάγκο. Πρέπει να κάνεις επιλογές. Όμως η πόρτα της εθνικής ομάδας είναι ανοιχτή σε όλους”.
- Tags: Γκουστάβο Πογέτ