Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Στις 26/11 η κλήρωση των πλέι-οφ

Συντάκτης: Share:

Η FIFA γνωστοποίησε ότι στις 26 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη η κλήρωση των πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 για την ευρωπαϊκή ζώνη.

 

Τι κι αν στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές για να ξεκαθαρίσει το… τοπίο στους ομίλους. Η FIFA ήδη γνωστοποίησε την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πλέι-οφ, εκεί όπου θα συνεχιστεί η μάχη των εθνικών ομάδων για την κατάκτηση των πολυπόθητων εισιτηρίων που οδηγούν στα τελικά της διοργάνωσης στα γήπεδα του Κατάρ.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των αγώνων στους προκριματικούς ομίλους, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) η κλήρωση των πλέι-οφ στη Ζυρίχη, όπου τα συγκροτήματα θα μάθουν τους αντιπάλους τους.

Ως γνωστόν, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε προκριματικού ομίλου παίρνουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ 2022.

Στα πλέι-οφ θα μετάσχουν τα συγκροτήματα που θα εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση σε κάθε προκριματικά γκρουπ (σ. 10 ομάδες), όπως επίσης και δύο εθνικές που θα προκύψουν από το Nations League (νικητές ομίλων που δεν θα έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Κατάρ ή τη συμμετοχή στα πλέι-οφ).

Εν συνεχεία, στην κλήρωση των πλέι-οφ θα σχηματιστούν τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και κάθε γκρουπ θα διεξαχθεί υπό μορφή final-4 (νοκ-άουτ ημιτελικοί και τελικός σε έναν τόπο), με τους τρεις νικητές να παίρνουν την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική μας βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 3η θέση του 2ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ, έχοντας μπροστά της τη Σουηδία και την Ισπανία.