Στηρίζουν Λεβ παρά την εξάρα στην Γερμανία

Συντάκτης: Share:

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στηρίζει τον Λεβ και το πλάνο ανανέωσης της Εθνικής παρά την εξάρα από την Ισπανία που θα την θυμούνται για πολλά χρόνια Οι Γερμανοί καθώς τους  «πόνεσε»  πάρα πολύ πληγώνοντας το γόητρο τους.

Η Γερμανία βίωσε μία απ’ τις χειρότερες βραδιές της ιστορίας της και η  κριτική για τον Γιόακιμ Λεβ είναι  έντονη. Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας,  ωστόσο βάζει  πλάτη  στηρίζοντας τον 60χρονο ομοσπονδιακό  αλλά και  το πλάνο ανανέωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Φριτζ Κέλερ, θα έρθουν επώδυνες ήττες στην πορεία αυτή, όμως ο στόχος είναι να βρίσκεται η ομάδα στο καλύτερο επίπεδο στα τρία μεγάλα τουρνουά που ακολουθούν, με αποκορύφωμα το Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φριτζ Κέλερ:

«Βιώσαμε ένα μαύρα βράδυ στη Σεβίλλη. Οι θεατές στο σπίτι, εγώ, ο προπονητής, οι παίκτες. Ήμουν στα αποδυτήρια μετά το τελευταίο σφύριγμα. Αισθάνθηκα την απογοήτευση όλων.

Η νεανική μας ομάδα μπορεί να μεγαλώσει μέσα από το συγκεκριμένο πισωγύρισμα, αν το ματς στο οποίο δεν έλειπαν μόνο η καρδιά και το πάθος, αναλυθεί βαθύτατα και προκύψουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Πήραμε μια απόφαση, να κάνουμε αλλαγή με πολλούς νεαρούς παίκτες που έχουν προοπτική. Αυτός ο δρόμος, όπως είδαμε στην Ισπανία, είναι γεμάτος… βράχια και μπορεί να έρθουν επώδυνες ήττες.

Όμως αν όλοι ευχόμασταν να είχαμε μια διαφορετική έξοδο απ’ αυτό το δύσκολο, αλλά συγχρόνως επιτυχημένο διεθνές αγωνιστικό έτος, η πρόκληση είναι να διαμορφώσουμε ένα δυνατό σύνολο για τα τρία επόμενα μεγάλα τουρνουά.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τη νέα χρονιά, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και το Euro του 2024 που θα γίνει στη χώρα μας».