Συμφωνία για μείωση μισθών από την ένωση ποδοσφαιριστών του MLS

Συντάκτης: Share:
Ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (MLS)

Η ένωση παικτών ποδοσφαίρου της Major League στις ΗΠΑ (MLSPA) δήλωσε ότι τα μέλη της ψήφισαν χθες για να εγκρίνουν ένα πακέτο παραχωρήσεων για την αγωνιστική περίοδο του 2020, με περικοπές στους μισθούς και τα μπόνους.

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους πρόσθεσαν ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις και στη πενταετή συλλογική συμφωνία διαπραγμάτευσης που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης ενός έτους.

«Το πακέτο έχει υποβληθεί επίσημα στο πρωτάθλημα για απόφαση από τους ιδιοκτήτες. Ήταν μια δύσκολη ψηφοφορία σε απίστευτα δύσκολες στιγμές, έγινε συλλογικά για να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες μπορούν να επιστρέψουν στο πρωτάθλημα μόλις είναι σε θέση να το κάνουν με ασφάλεια», αναφέρθηκε από το MLSPA.

Ορισμένες ομάδες επανέλαβαν ατομικές προπονήσεις παικτών τον περασμένο μήνα και το πρωτάθλημα την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους συλλόγους να ξεκινήσουν προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους, σε μικρές ομάδες υπό την προϋπόθεση ότι δεν έρχονται σε σύγκρουση με τα πρωτόκολλα υγείας.

Το MLSPA ανέφερε επίσης ότι οι ποδοσφαιριστές είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν σε ένα θερινό τουρνουά στη Φλόριντα.

Scroll Up