«Αδιάφορη η βαθμολογική θέση της Κέρκυρας»

Συντάκτης: Share:

Πλήρως συγκεντρωμένη, σοβαρή και ανεπηρέαστη από τα πολλά προβλήματα της ουραγού και δίχως βαθμό αντιπάλου θέλει την ομάδα του ο Αργύρης Γιαννίκης, προπονητής του πρωτοπόρου στη Σούπερ Λιγκ 2, ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του αυριανού (13/12) εκτός έδρας παιχνιδιού της 9ης αγωνιστικής με την Κέρκυρα.

Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε ο 39χρονος κόουτς:

Για το ματς με Κέρκυρα: «Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο σε αυτή την κατηγορία και αυτό δείχνουν και τα αποτελέσματα. Δεν μας ενδιαφέρει σε τι θέση είναι στη βαθμολογία η Κέρκυρα, εμείς και στα δύο φιλικά που έχουμε κάνει είχαμε δυσκολία στο να κερδίσουμε το πρώτο ματς και στο δεύτερο ήρθαμε ισοπαλία. Απαιτείται σοβαρότητα που είχαμε ως τώρα, ταπεινότητα σε κάθε παιχνίδι και σε αυτό το ματς για να το κερδίσουμε».

 

Για το αν επηρεάσουν τον ΠΑΣ και τη στάση του στο ματς τα προβλήματα της Κέρκυρας: «Κακό θα κάνει αν επηρεαστεί κάποιος παίκτης από αυτό. Η Κέρκυρα έδειξε στο παιχνίδι με τον Απόλλων που κέρδισε ο Απόλλων ότι είναι ανταγωνιστική ομάδα και δεν έχουμε περιθώριο να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο και πρέπει να πάρουμε σοβαρά τα παιχνίδια γιατί κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και κρίσιμο».

 

Για το αν για έναν προπονητή είναι δύσκολη η διαχείριση της πρώτης θέσης ή να κυνηγάει τον πρώτο: «Αν πας για πρωταθλητισμό θέλεις να κερδίζεις κάθε παιχνίδι και αυτό απαιτεί σοβαρότητα στην προετοιμασία της εβδομάδας σε κάθε παιχνίδι και δεν κάνει να διαχωρίζεις είτε είσαι πρώτος είτε δεύτερος ως το τέλος. Έχουμε δρόμο μπροστά μας είναι άλλα 24 παιχνίδια και πρέπει να τα πάρουμε σοβαρά. Δεν υπάρχει για εμένα καμία διαφορά στο να διαχειριστώ την κατάσταση. Ο παίκτης ίσως να χρειαστεί κάποιες κουβέντες παραπάνω, αλλά δεν το πιστεύω γιατί βλέπω ότι η ομάδα ως τώρα είναι σοβαρή».

 

Για το αν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην ομάδα εκτός από τους γνωστούς απόντες για την Κέρκυρα: «Όχι δεν υπάρχει κάτι άλλο».

 

Για το πως έχει δει την πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα και αν περίμενε κάτι περισσότερο: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Έχουμε πει ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και όταν γίνεται αυτό κάνεις κάτι το οποίο δεν το έχει συνηθίσει και αυτό το εμπεδώνουν οι παίκτες καθημερινά και βλέπω μια διαρκή εξέλιξη υπό δύσκολες συνθήκες και αυτό με ικανοποιεί. Έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμη και πρέπει κάθε παιχνίδι να το παίρνουμε σοβαρά και αυτό πρέπει να το δείχνουμε».

 

Για αν μπορεί να δώσει ένα ποσοστό στην εξέλιξη της ομάδας: «Πάντα υπάρχει εξέλιξη στην ομάδα και καμία δεν έχει φτάσει στο 100% γιατί κάθε αντίπαλος βάζει άλλες δυσκολίες και πρέπει να προσαρμοστείς και να ανταπεξέλθεις. Σε κάθε παιχνίδι είτε το κερδίσεις είτε όχι θα δεις πράγματα που πήγαν ή δεν πήγαν καλά και σε αυτά που δεν πάνε καλά πας να τα διορθώσεις και σε αυτά που πάνε καλά να τα δυναμώσεις. Αυτό είναι μια συνεχή σταδιοδρομία και δεν σταματάει ποτέ η εξέλιξη».

 

Για την ομάδα της Κέρκυρας: «Είναι μια ομάδα που παίζει 4-4-2, τρέχει πολύ, είναι συμπαγής ομάδα και η ανάλυση μας έδειξε ότι πρέπει να την πάρουμε σοβαρά».