Βάζουν “λουκέτο” στο ποδόσφαιρο της Περιφέρειας- Στην ανεργία εκατοντάδες ποδοσφαιριστές

Συντάκτης: Share:

Αυτό που φοβόταν όλοι επαληθεύτηκε και οι ομάδες της Super League 2 τρέχουν και δεν φτάνουν μετά την «κρυάδα» που πήραν από την ΕΡΤ ότι δεν υπάρχουν χρήματα απο τα τηλεοπτικά  για τις ομάδες της νεοσύστατης κατηγορίας.

Τα εγγυημένα  χρήματα που υπόσχονταν ο υφυπουργός Αθλητισμού  Γιώργος Βασιλειάδης για τη Super League 2 αρκεί να περάσει  η αναδιάρθρωση, ήταν στα λόγια , αφού η δημόσια τηλεόραση δεν έχει διαθέσιμα κεφάλαια  για τις ομάδες της νεοσύστατης κατηγορίας αλλά μόνο για  την Super League 1.

Στην ανεργία εκατοντάδες ποδοσφαιριστές

Δυστυχώς η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  έμεινε μόνο στα λόγια και στις υποσχέσεις επιμένοντας  μόνο  στην αναδιάρθρωση, αλλά βάζει «λουκέτο»  στο ποδόσφαιρο  της Περιφέρειας.

Ήδη οι περισσότερες ομάδες της Super League 2 βρίσκονται στο «κόκκινο», αδυνατούν να λειτουργήσουν και να κάνουν τον σχεδιασμό τους , εκατοντάδες ποδοσφαιριστές θα δουν το φάσμα της ανεργίας μετά τις 30 Ιουνίου που λήγουν τα συμβόλαια τους , την ίδια στιγμή που στην ΕΠΟ ψηφίζουν μισθό 5000 ευρώ για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας . Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες αδυνατούν να ασκήσουν ακόμη και τις εφέσεις  για την  αδειοδότηση στην ΕΠΟ  καθώς  αγγίζουν τις 4000 ευρώ.

Όσον αφορά τις ομάδες της Football League και της  υποβαθμισμένης  Γ΄  Εθνικής  η κατάσταση είναι  ακόμη πιο τραγική ,καθώς οι ομάδες αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής .

Ο  Γιώργος Βασιλειάδης δημιούργησε μια νέα κατηγορία  τάζοντας λαγούς και πετραχήλια  και  τώρα στο παραπέντε των εκλογών  αδυνατεί  να τηρήσει τις υποσχέσεις του,  στα όσα  είχαν συμφωνήσει  για τα τηλεοπτικά εμπαίζοντας τις ομάδες καθώς τώρα καίγονται  περισσότερο πως θα κερδίσουν  τις έδρες τους στην βουλή, παρά για τις ομάδες .

Η εξαμελής επιτροπή  της Λίγκας μετά το ηλεκτροσόκ από τον διευθύνοντα  σύμβουλο της ΕΡΤ Ιωάννη Δρόσο , τρέχει και δεν φτάνει . ‘Ετσι  ο  πρόεδρος της Διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος,  μαζί με τους κ.κ. Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη, Χριστοβασίλη, Οταπασίδη και Λυχναρά    που αναζητούσαν  εναγωνίως τρόπους  χρηματοδότησης του νέου πρωταθλήματος, ακύρωσε το ραντεβού  της Παρασκευής αλλά και της προσεχούς Δευτέρας  με τον Βασιλειάδη   που είχε καθοριστεί για τις 1:30 θεωρώντας πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να επέμβει περαιτέρω.

Με νέα επιστολή, ζητούν ραντεβού έως τη Δευτέρα με τους κ.κ. Παππά και Τσακαλώτο, καθ΄ύλιν αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να επιλύσουν άμεσα και οριστικά το θέμα που έχει προκύψει αλλά λογικά ας μην τρέφουν μεγάλες προσδοκίες αφού και να γίνει το ραντεβού θα χορτάσουν εκ νέου   με νέες υποσχέσεις.

Για να υλοποιηθεί  η συμφωνία της αναδιάρθρωσης  χρειάζεται πολιτική βούληση, από την νέα Κυβέρνηση, ενώ εάν μπει  η χώρα  σε  νέες περιπέτειες μη σχηματισμού Κυβέρνησης μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου το λουκέτο θα είναι βέβαιο για πολλές ομάδες.