Βοσνιάδης: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανέβουμε στη Super League»

Συντάκτης: Share:

Η οριστική διακοπή της Σούπερ Λίγκας 2 βρήκε τα Χανιά στην 3η θέση της βαθμολογίας και πλέον άπαντες στον σύλλογο τηρούν στάση αναμονής για να δουν τι θα συμβεί με το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης.

Μεταξύ τους ασφαλώς και ο Αλέκος Βοσνιάδης, που μιλώντας στον Γαύδος FM εξέφρασε την αισιοδοξία του αναφορικά με το θέμα.

 

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας τεχνικός είπε:

Για το γεγονός ότι παρατείνεται η συζήτηση για την αναδιάρθρωση: «Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο. Το τι θα γίνει θα λυθεί στις αίθουσες αποφάσεων. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν γρήγορα. Οι μέρες τρέχουν. Πρέπει να ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Να ξέρουμε πώς θα σχεδιάσουμε την επόμενη χρονιά. Ευχή μας να σχεδιάσουμε την ομάδα για τη Σούπερ Λίγκα 1».

 

Για το γεγονός ότι σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες, η ελληνική Β’ Εθνική έχει πάντοτε προβλήματα: «Η Σούπερ Λίγκα 2 ξεκινά καθυστερημένα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να υπάρχουν δύο κατηγορίες, ένα και δύο, που θα είναι με ένα καθεστώς και με κεντρική διαχείριση. Θα υπάρχουν ντε φάκτο έσοδα για τις ομάδες. Η φετινή χρονιά ίσως οδηγήσει σε καλύτερες αποφάσεις».

 

Για το αν έχει υπάρξει μια πρώτη συζήτηση με τη διοίκηση για ανανέωση συνεργασίας τους: «Καταρχάς το κλίμα είναι θετικό και υπάρχει διάθεση να συνεχίσουμε. Οι μέρες είναι λίγες και πρέπει να τρέξει ο σχεδιασμός. Εχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα από πέρυσι. Η ομάδα είναι σε θέση διεκδίκησης της ανόδου. Ολοι είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία και η διοίκηση και εγώ, άρα το μόνο που απομένει είναι να συνεχίσουμε».

 

Για το τι θα συμβεί και το πώς θα αντιμετωπίσουν τα Χανιά το ενδεχόμενο να μην ανέβουν στην Σούπερ Λιγκα 1: «Υπάρχει εμπειρία από τη διοίκηση και από τη δική μας πλευρά να λειτουργήσουμε όπως πρέπει. Από πέρυσι τα Χανιά έχουν αλλάξει επίπεδο. Το λέγαμε ότι από φέτος θα δούμε κάτι εξαιρετικό. Υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση και τον κ. Ροκάκη. Θα είμαστε πανέτοιμοι και στο αρνητικό σενάριο. Υπάρχει καλός κορμός και θα χρειαστούν μικρές προσθαφαιρέσεις. Θα ξαναδιεκδικήσουμε πιστεύω, την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Θα βελτιωθούν πράγματα αλλά η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο οργάνωσης».

 

Για τον ΠΑΣ Γιάννενα που τερμάτισε πρώτος: «Ηταν μια έτοιμη και πολύ καλή ομάδα. Κράτησε το ρόστερ της. Φτάνοντας στο τέλος, με τη διαφορά που είχε ήταν ξεκάθαρο φαβορί. Μας μένει ένα “αλλά” γιατί δεν μπήκαμε να παίξουμε τα πλέι οφ. Τα Γιάννενα ήταν η καλύτερη ομάδα. Χάσαμε την ευκαιρία να δούμε ωραία ματς στα πλέι οφ μεταξύ πολύ καλών ομάδων.

 

Για τις βαθμολογικές απώλειες των Χανίων στην αρχή του πρωταθλήματος: «Χάσαμε βαθμούς στην αρχή. Η διακοπή μας διέλυσε μετά την πρώτη αγωνιστική. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Ηρθαν κατευθείαν τα ντέρμπι, βαριά παιχνίδια και δεν ήμασταν έτοιμοι. Το Νοέμβριο ελήφθησαν αποφάσεις και βρήκαμε την ηρεμία μας με συνέπεια τα καλά αποτελέσματα».