Δόξα Δράμας: Έδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα

Συντάκτης: Share:
Δόξα Δράμας: Έδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα

Η Δόξα Δράμας έκανε καλό παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, άσχετα αν δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα για να πάρει τους τρεις βαθμούς και να φτάσει σε δεύτερο συνεχόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Οι «μαυραετοί» κατάφεραν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ της νίκης, ωστόσο, ήταν εμφανές ότι τους έλειπε η αποτελεσματικότητα.

Σε αρκετές φάσεις με καλή ανάπτυξη από τα άκρα και τον άξονα, έδιναν την εντύπωση ότι μπορούν να φτάσουν με άνεση στην περιοχή του Γκέκα.

Όμως δεν είχαν την ηρεμία και το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια που ήταν απαραίτητα στοιχεία για να γίνουν καλύτερα τα τελειώματα τους.

Από στατιστικής πλευράς είναι χαρακτηριστικό πως έκαναν 5 σουτ που πήγαν προς την εστία του Γκέκα αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν ικανό για να καταλήξει στα δίχτυα του.

Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες ήταν η κεφαλιά του Κρητικού στο πρώτο μέρος και το σουτ του Ιωαννίδη στο δεύτερο μέρος που ανάγκασαν τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Λάρισας σε δύσκολες επεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση η Δόξα έδειξε το δημιουργικό της προφίλ και πόσα πράγματα μπορεί να βγάλει επιθετικά στο χορτάρι αν βρει τον καλό της εαυτό.

Άλλωστε οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο κέντρο και στην επίθεση έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο με πιο ξεκάθαρο παράδειγμα τον Χάμοντ που κάνει καλά παιχνίδια και «ζωντανεύει» επιθετικά την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη.

Κάτι παρόμοιο ισχύει για τους Κρητικό και Κόντο που είναι δύο παίκτες με ποιότητα και έχουν το χάρισμα να κυριαρχούν επιθετικά στις πλευρές τους.

Επίσης η Δόξα Δράμας πρέπει να βασιστεί στο ταλέντο του Ιωαννίδη που δείχνει πως είναι φορ υψηλής κλάσης και στην καλή του μέρα μπορεί να διασπάσει την οποιαδήποτε άμυνα.

Η φετινή ομάδα των «μαυραέτων» έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια του κόσμου της να βάλει ψηλότερα τον πήχη και να βρεθεί στα πλέι οφ ανόδου.

Για να πετύχει όμως το στόχο της πρώτης εξάδας θα πρέπει να κοιτάζει κάθε αντίπαλο στα μάτια και αυτό θα επιχειρήσει να κάνει κόντρα στον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (9/11).

Αντώνης Δεπόλας

Scroll Up