Έτοιμη να κατεβάσει ρολά η Super League 2!

Συντάκτης: Share:

Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ενημερώθηκε ότι οι ομάδες της δεν πρόκειται να δουν χρήματα από το Στοίχημα πριν από τις αρχές του 2023.

Σε συνάντηση που υπήρξε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες με το συναιτερισμό να ζητά τη μεσολάβηση του με σκοπό να λυθούν άμεσα.

Ωστόσο η συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ήταν αυτή που οδήγησε σε αδιέξοδο καθώς τα χρήματα που υπολόγιζαν πως θα καταβληθούν έχουν ήδη δοθεί στις ΠΑΕ, με την επόμενη καταβολή να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως γίνεται αντιληπτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος, θέμα για το οποίο θα διεξαχθεί έκατακτο Δ.Σ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Εργασίας της Super League 2, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεουτσάκο, τους Αντιπροέδρους κ.κ. Σταμούλη και Πρίτσα, και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας κ. Παπαδημητρίου.

 

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε από την Επιτροπή για το πρόβλημα βιωσιμότητας της κατηγορίας και του παραδόθηκε, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, επιστολή με τα εξής αιτήματα:

1) Μεσολάβηση για την άμεση καταβολή του bonus της ΕΡΤ, το οποίο θα έπρεπε να έχει καταβληθεί δέκα (10) ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Super League

2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, στις 10.5.2022.
2) Μεσολάβηση για την αύξηση της προσφοράς της ΕΡΤ Α.Ε. για την παραχώρηση των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων.

3) Άμεση καταβολή του υπολοίπου ποσού από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2021-2022.

4) Προκαταβολή από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2022-2023.

 

Εν συνεχεία, η Επιτροπή συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τα προβλήματα που υφίσταται η κατηγορία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Υπουργός με τη σειρά του υπογράμμισε ότι τα χρήματα που αφορούν στην φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για το 2022 έχουν δοθεί στις ΠΑΕ και πλέον θα δοθεί προκαταβολή για το 2023 στις 15.1.2023.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, γίνεται κατανοητό, ότι δυσκολεύει αισθητά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος 2022-2023 και θα διεξαχθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο».