ΚΕΔ: «Τιμωρήσαμε τους διαιτητές – Δεν άλλαζε η απόφαση χωρίς VAR»

Συντάκτης: Share:

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοίνωσε την τιμωρία των διαιτητών της αναμέτρησης Καλλιθέα – Ολυμπιακός Β’ που “ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους”

 

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

Μετά το περιστατικό στον σημερινό αγώνα της Super League 2 στην Καλλιθέα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας μίλησε αυτοπροσώπως με τους διαιτητές που είχαν οριστεί να τον διευθύνουν.

Έχοντας εξετάσει τα πλάνα της αναμέτρησης, είναι σαφές ότι οι διαιτητές έκαναν ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος και χωρίς VAR η απόφαση δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Ο βοηθός διαιτητής είδε μια εικόνα που θεώρησε ότι ήταν παράπτωμα χειρισμού της μπάλας με το χέρι. Οι διαιτητές  αποδέχονται την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις τους και ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους.

Ως αποτέλεσμα η ΚΕΔ έχει τιμωρήσει ήδη τους διαιτητές του αγώνα και θα λάβει για αυτούς τα κατάλληλα εσωτερικά πειθαρχικά μέτρα.

Η ΚΕΔ θα παρέχει επίσης πρόσθετη επιμόρφωση και  εκπαίδευση για να διασφαλίσει ότι το επίπεδο απόδοσης πληροί τις απαιτήσεις και τα πρότυπα που αναμένονται από όλους τους διαιτητές αυτού του επιπέδου.