Λαμπράκης: «Θέλουμε να είμαστε στο γήπεδο»

Συντάκτης: Share:
Λαμπράκης: «Θέλουμε να είμαστε στο γήπεδο»

Την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2 επιθυμούν στον Εργοτέλη, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Σταύρου Λαμπράκη.

 

«Θέλουμε να είμαστε στο γήπεδο, θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως του τι γίνεται στο πρωτάθλημα. Έχουμε ένα παιχνίδι στα Χανιά και αν μπορέσουμε να το κερδίσουμε, τότε θα είμαστε στην εξάδα που είχε μπει ως στόχος από την αρχή της χρονιάς. Από εκεί και πέρα, για το καλό του ποδοσφαίρου να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα ώστε να μπουν οι βάσεις για την επόμενη σεζόν», είπε ο Λαμπράκης.

 

Επίσης, δήλωσε:

Για τη συμπλήρωση 16 χρόνων από την άνοδο του Εργοτέλη στην Α’ Εθνική: «Αυτό που έγινε ήταν ένα ιστορικό γεγονός για τον Εργοτέλη, η πρώτη άνοδος στην Α’ Εθνική. Πάντα αυτή η ημερομηνία ξεχνάει αναμνήσεις από την μακρινή ποδοσφαιρική καθημερινότητα μας. Όταν εγώ γύρισα στον Εργοτέλη το 2000, ο στόχος της τότε διοίκησης όπως μου είχε μεταφερθεί ήταν να ανέβει στην Β’ Εθνική μέσα στα επόμενα 5 χρόνια και εμείς καταφέραμε να ανέβουμε στην Α’. Ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι, το περιμέναμε πως και πως, υπήρχε μια αγωνία αλλά επειδή ο Εργοτέλης δεν είχε αυτοσκοπό την άνοδο αυτό φάνηκε από τον Ακράτητο αλλά η δύναμη της παρέας και της ομοιογένειας ήταν ένα από τα στοιχεία που έγειραν με το μέρος μας την κατάσταση».

 

Για το αν θα επανέλθει ο Εργοτέλης στη μεγάλη κατηγορία: «Πιστεύω ότι σύντομα θα επιστρέψουμε ξανά στην Α’ Εθνική και να βάλουμε ωραίες πινελιές στην ιστορία του Εργοτέλη».

 

Για την επιστροφή στη δράση: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο όχι μόνο για τους παίκτες αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Όταν υπάρχει κίνδυνος και θέματα υγείας τότε αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας. Για το ποδόσφαιρο είναι κάτι που θα μνημονεύεται, όταν με το καλό τελειώσει αυτή η πανδημία, και θα λέμε τι έγινε τον καιρό του κορονοϊού. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον αθλητή να μην προπονείται, προσπαθήσαμε μέσω τηλεδιασκέψεων να μπουν τα παιδιά σε μια υποφερτή κατάσταση».

 

Για το αν θα επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές: «Όταν το καλοκαίρι η προετοιμασία είναι μίνιμουμ έξι εβδομάδων καταλαβαίνετε πως ο παίκτης χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες ώστε ο ποδοσφαιριστής να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμών. Πρέπει να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για να είναι έτοιμοι».

 

Για την πορεία του Εργοτέλη στο φετινό πρωτάθλημα: «Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας και την ομάδα με την φετινή χρονιά γιατί πέρυσι ήμασταν πολύ κοντά μέχρι το τέλος και θα διεκδικούσαμε τη δεύτερη θέση. Φέτος συνέβησαν αρκετές ατυχίες με τραυματισμούς παιδιών που ήταν βαρόμετρα για την ομάδα. Εμείς θέλουμε να μάθουμε από τα λάθη μας και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν».

 

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2: «Δεν έγινε πέρυσι καμία αναδιάρθρωση γιατί πήραμε τα μισά χρήματα από όσα μας είχαν υποσχεθεί γιατί δεν λέει κάτι η αύξηση των ομάδων. Όταν κάνεις έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό και μετά παίρνεις τα μισά χρήματα τότε δημιουργούνται προβλήματα. Γενικά, από ότι γνωρίζω όλες οι ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα και είναι ένα παραμελημένο πρωτάθλημα. Πρέπει να βρεθεί ένα σχέδιο για την επόμενη τριετία που θα είναι αυτή η Κυβέρνηση και να αναπτυχθεί ένα πλάνο μακροπρόθεσμο.

 

Το ποδόσφαιρο αξίζει να πάρει ένα καλό συμβόλαιο από την τηλεόραση γιατί πρέπει να μπαίνει σε κάθε σπίτι του Έλληνα πολίτη, όπως να παίρνει χρήματα και από το στοίχημα. Εάν υπάρχει ένα καλύτερο πρωτάθλημα τότε θα υπάρχουν και μεγάλα οφέλη για όλους. Θα είναι ένα καλό εκπαιδευτικό διάστημα ώστε να μπούμε πιο έτοιμοι στην επόμενη σεζόν εννοώντας όλα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν. Είναι διαφορετικό να διακοπούν τα πρωταθλήματα και να επανέλθουμε τον Σεπτέμβρη και διαφορετικό να ξεκινήσουμε τώρα».

 

Για την πρόταση του ΟΦΗ για παιχνίδια παρουσία του κόσμου: «Είναι πολύ ωραία και τεκμηριωμένη πρόταση αυτή που κατέθεσαν τα παιδιά του ΟΦΗ. Τέτοιες προτάσεις χρειάζεται το ποδόσφαιρο για να προοδεύσει. Σε πρώτη φάση δεν μπορείς να ζεις μόνιμα με τον φόβο και αυτό είναι το χειρότερο».

 

Αthletic Radio

Scroll Up