Αποφασίζουν αύριο για το μέλλον του ποδοσφαίρου

Συντάκτης: Share:
Αποφασίζουν αύριο για το μέλλον του ποδοσφαίρου

Την Δευτέρα 27/7 συνεδριάζουν η Super League 1 και η ΕΠΟ και ένα από τα θέματα για τα οποία θ’ αποφασίσουν είναι αυτό της αναδιάρθρωσης.

Τα σενάρια για την αύξηση των ομάδων της SL1 είναι πολλά και έχουν ως βάση ότι δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες μπαράζ Ξάνθης – Απόλλωνα Σμύρνης, λόγω της εκκρεμοδικείας, που υπάρχει στο θέμα της αφαίρεσης βαθμών στην υπόθεση “πολυιδιοκτησίας” με τον ΠΑΟΚ.

 

Αποφασίζουν αύριο για το μέλλον του ποδοσφαίρου

 

Σίγουρα 16 ίσως και 18

Η Super League καλείται στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. να αποφασίσει για τον αριθμό των ομάδων της στη νέα σεζόν. Που μάλλον θα είναι οι 14 φετινές, συν τον πρωταθλητή της Super League 2 ΠΑΣ Γιάννινα, συν τον 2ο Απόλλωνα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει σίγουρη θέση. Με δεδομένο ότι δεν μπορούν να γίνουν οι (διπλοί) αγώνες μπαράζ Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης, οι δύο ομάδες θα παίξουν στη μεγάλη κατηγορία. Ταυτόχρονα δεν θα υποβιβαστεί ο Πανιώνιος για θα φτάσουμε στον (ζυγό) αριθμό των 16.

Υπάρχουν, όμως, δύο ομάδες που όταν διακόπηκε η Super League 2 είχαν ελπίδες να διεκδικήσουν τη 2η θέση και νιώθουν… αδικημένες. Τα Χανιά και ο Λεβαδειακός. Επειδή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο το δίκιο είναι πάνω απ’ όλα, υπάρχουν διεργασίες που ίσως οδηγήσουν στην άνοδο και αυτών των ομάδων.

Πρόσφατα ο Κρητικός υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης έδωσε την υπόσχεση στα Χανιά ότι “δεν θα αδικηθούν”, ενώ και μεγάλες ομάδες έχουν λόγους να βοηθήσουν στην άνοδο ομάδων της δικής τους επιρροής.

Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι παρασκηνιακές συζητήσεις ενόψει της αυριανής απόφασης, που -όποια κι αν είναι- πρέπει να επικυρωθεί στη συνέχεια από την ΕΠΟ.

Λογικά οδεύουμε για πρωτάθλημα  Super League 1 με 18 ομάδες. Δεν θα υποβιβαστεί καμία και θ’ ανέβουν τέσσερις από τη Super League 2.

 

Αποφασίζουν αύριο για το μέλλον του ποδοσφαίρου

Αύριο θα αποφασίσουν επίσης τι θα γίνει με τα άλλα πρωταθλήματα της  Super League 2 η της  Football League.

Θα έχουμε Πρωτάθλημα Super League 2 με 16 ομάδες χωρίς να υποβιβαστεί καμία και θ’ ανέβουν οκτώ από τη Football League , ή θα έχουμε Πρωτάθλημα Football League με 14 ομάδες χωρίς να υποβιβαστεί  επίσης καμία ομάδα,  και θα ανέβουν  από τη Γ’ Εθνική οκτώ ή  θα γίνει η ένωση με δυο ομίλους Βορρά Νότου που θέλουν αρκετές ομάδες. Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις και να μην χρονοτριβούν οι υπέυθυνοι για να γνωρίζουν οι ομάδες πως θα κινηθούν στον σχεδιασμό τους .

Scroll Up