Αυγενάκης: «Λέμε ναι στο υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμένων φιλάθλων»

Συντάκτης: Share:

Τη λογική με την οποία αποφασίστηκε η επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα εξήγησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν μια προσπάθεια που άρχισε από το πρώτο λοκντάουν προς το δεύτερο, εκεί που σε συνεργασία με την Super League 1, δημιουργήθηκε ένα πρωτόκολλο επιστροφής ενός ποσοστού φιλάθλων στο γήπεδο. Αυτό πλέον επικαιροποιείται. Πείσαμε τους λοιμωξιολόγους για ένα υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμένων, με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Super League 1.

Ναι στους εμβολιασμένους, ναι σε υψηλότατο ποσοστό, αλλά με κανόνες, στρατηγική και πειθαρχεία.

Τώρα το θέμα είναι πώς θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση για την οποία δουλεύουμε ήδη για τη Super League 1 και με μια υποεπιτροπή που έχουμε συστήσει με τους λοιμωξιολόγους και με στελέχη της ΓΓΑ. Αυτό που διαμορφώνουμε τώρα είναι ο μπούσουλας και για τη Super League 2 και για το μπάσκετ και για το βόλεϊ.

Ναι στον εμβολιασμό. Ζητάμε από τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια. Ναι, σε πολλούς φιλάθλους στα γήπεδα με κανόνες. Να δούμε πώς αυτή η κατάσταση θα μας δώσει την ευκαιρία να εφαρμόσουμε πρωτόγνωρα πράγματα για την Ελλάδα, όπως τα ονομαστικά εισιτήρια, αριθμημένες θέσεις, απουσία της Αστυνομίας με παρουσία security. Τώρα είναι η ώρα να εφαρμοστούν».