Αυγενάκης σε FIFA/UEFA: «Να τα πούμε για Νόμους και ΕΠΟ – Προβληματική η λειτουργία της»

Συντάκτης: Share:

FIFA και UEFA έβγαλαν στη… σέντρα τον Λευτέρη Αυγενάκη που αρνείται να τους συναντήσει εδώ και καιρό, για τα προβλήματα του αθλητικού νόμου και ιδιαίτερα το Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, έστω και με καθυστέρηση, δέχθηκε την πρόταση και το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα, παραμονές των εκλογών στην ΕΠΟ.

Στην απαντητική του επιστολή ωστόσο, ο Λευτέρης Αυγενάκης αντί να σταθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για το οποίο το Διαιτητικό Δικαστήριο τον έχει «αδειάσει» δύο φορές σε προσφυγές σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και της ΕΠΣ Ηρακλείου, κάνει λόγο γενικά και αόριστα για «θέματα που άπτονται των ελληνικών νόμων και των υποχρεώσεων της ΕΠΟ» αλλά και για «σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα».

 

Η απαντητική επιστολή, προς τις FIFA/UEFA, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση της από 12/05/2022 επιστολής σας, την οποία παραλάβαμε το απόγευμα της 13/05/2022, ευχαριστούμε και εμείς εσάς για τη στενή και συνεχή συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των FIFA/UEFA, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Ως προς το αίτημά σας να διεξαχθεί συνάντηση εργασίας στην Αθήνα των εκπροσώπων σας, με εκπροσώπους του Υφυπουργείου, για θέματα που άπτονται των ελληνικών νόμων και των υποχρεώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, επιβεβαιώνουμε τη διαθεσιμότητά μας για τις 30-31 Μαΐου, όπως προτείνετε.

Είστε πάντοτε καλοδεχούμενοι, όπως γνωρίζετε, προκειμένου συνεργαζόμενοι να προωθούμε την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου».