Δεν αποδέχονται τη μείωση οι διαιτητές της Super League

Συντάκτης: Share:
O Τσακαλίδης στο Τρίκαλα-Βέροια

Επιστολή με την οποία γνωστοποιούν πως δεν αποδέχονται τη μείωση των χρημάτων τους απέστειλαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ οι Έλληνες διαιτητές της Super League.

 

Σε αυτήν ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν μειώσεις ή… εκπτώσεις ως προς τις αμοιβές τους ενώ διαιτητές σχολίαζαν με νόημα πως οι μισθοί που βγαίνουν προς τα έξω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι ουσιαστικά είναι σαν να παίρνουν 900 ευρώ ανά αγώνα. Επίσης ότι υπάρχουν ακόμα οφειλές προς τους διαιτητές και ότι δεν γίνεται να δεχθούν νέα μείωση και για τώρα και για του χρόνου. Σημειωτέον οι μειώσεις αφορούν και στο κόστος των μετακινήσεων και των ταξιδιών των διαιτητών.

 

Στην επιστολή των διαιτητών μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «συνυπολογίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια έχουμε δεχτεί έμμεση μείωση των αμοιβών πληρώνοντας εξ ολοκλήρου το εργόσημο (-25%), το οποίο παρακρατείται από τις αμοιβές μας, πληρώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές στη συνέχεια (-22%), πληρώνοντας ποσοστά στις Ενώσεις μας (-15%), η τελική αμοιβή ενός διαιτητή ανέρχεται κάτω του μισού από την αρχική αμοιβή του εξοδολογίου. Επίσης ένας διαιτητής έχει και τα πάγια έξοδα ανά μήνα (γυμναστής, φυσιοθεραπευτής, αθλητικό υλικό, εξετάσεις και διατροφή). Έχοντας τα παραπάνω δεδομένα, η απόφαση του σώματος των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League είναι να μην προτείνουμε και να μην αποδεχθούμε καμία μείωση των αμοιβών μας για να μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα γήπεδα και να ανταπεξέλθουμε στις πολλές απαιτήσεις που υπάρχουν».

 

Από εκεί και πέρα σε σχέση με την γραμμή του οφσάιντ. Οι διαιτητές δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση ότι η γραμμή είναι να μπει σε πλέι οφ στην Σούπερ Λιγκ και επίσης δεν έχουν κάνει καμία εκπαίδευση ή σεμινάριο πάνω σε αυτό. Τώρα πως χρονικά θα βγει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να γίνουν όλα αυτά είναι ένα σημαντικό ερώτημα…

 

Πηγή: gazzetta.gr

Scroll Up