Εκδικάστηκε η έφεση της ΑΕΚ για τις ποινές με τον ΟΦΗ

Συντάκτης: Share:

Στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ εκδικάστηκε η έφεση της ΑΕΚ για τις ποινές από τον αθλητικό δικαστή στον αγώνα με τον ΟΦΗ και η απόφαση αναμένεται άμεσα.

Πρωτόδικα η ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 7.500 ευρώ, οι Κονέ, Παπαδημητρίου Ι., Παπαδημητρίου Χ., Ι. Παπαδόπουλος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για το άρθρο 10, 1.δ1 για υβριστική συμπεριφορά έργω ή λόγω προς το διαιτητή Βασίλη Φωτιά ενώ ο Β. Δημητριάδης με 5.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια.

Η Ένωση ζήτησε άμεσα απόφαση ώστε στην περίπτωση  που είναι απαλλακτική οι Π. Κονέ, Γ. Παπαδημητρίου και Βασίλης Δημητριάδης να μπορούν να ταξιδέψουν την Κυριακή κανονικά στο Αγρίνιο για το ματς με τον Παναιτωλικό.

Μάλιστα, οι Βασίλης Δημητριάδης, Παναγιώτης Κονέ, Γιάννης Παπαδημητρίου και Χρήστος Παπαδημητρίου, παρουσιάστηκαν στην Εφέσεων αυτοπροσώπως με τη δικηγόρο τους, Ελευθερία Ρίζου, την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της, Αλέξης Αλεξίου, ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς.

 

«Τους καταδίκασε όλους για κάτι που είπε ένας»

Η Ελευθερία Ρίζου ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων: «Δεν γίνεται τέσσερις άνθρωποι εν χορώ, σαν χορωδία, να πουν την ίδια φράση και να τιμωρηθούν γι’ αυτή τη φράση. Τους καταδίκασε όλους για κάτι που είπε ένας. Ζητήσαμε να κληθεί ο παρατηρητής να έρθει στο δικαστήριό σας και είπε ότι δεν μπορεί να έρθει. Σήμερα το ίδιο δικαστήριο απάλλαξε τον Διούδη και τον Ναζλίδη που βρίστηκαν. Εκεί, δεν ισχύει η έκθεση του παρατηρητή; Μόνο στην δική μας υπόθεση ήταν ευαγγέλιο η έκθεση του παρατηρητή;

Με την απλή κοινή λογική, ούτε σχολική χορωδία να ήταν, ούτε ακόμα και αν κάνανε πρόβες, δεν θα έλεγαν ταυτόχρονα τόσα άτομα την ίδια φράση».

Και συμπλήρωσε. «Το “δεν σέβεσαι την ΑΕΚ” ήταν ένα παράπονο για την διαιτησία του. Την άλλη φράση, την υβριστική, την είπε ο Χρήστος Παπαδημητρίου, όπως και το “φεύγεις σαν κλέφτης”. Και τα είπε από δικαιολογημένη αγανάκτηση. Τον είχαν σκοτώσει στο ξύλο και είχε δικαιολογημένο εκνευρισμό. Υπάρχει έλλειψη δικαιοδοσίας για τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Χρήστο Παπαδημητρίου, για τον οποίο υπάρχει και δικαιολογημένη αγανάκτηση. Είχε υποστεί μια βάναυση πράξη, του είχαν βγάλει τον ώμο (σ.σ. προσκομίστηκε και χαρτί από ορθοπεδικό). Καταδικαστήκαμε με βάση μια αόριστη έκθεση και περιμένουμε την απαλλαγή μας».