Η απολογία της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Άρη

Συντάκτης: Share:

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League βρέθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ και απολογήθηκε για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Άρη.

Η δικηγόρος Ελευθερία Ρίζου αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, χαρακτήρισαν «προκλητική» τη στάση του Άρη και ιδιαίτερα εκείνη του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκου, καθώς τόνισαν ότι σκοπός ήταν η Ένωση να τιμωρηθεί με αποκλεισμό έδρας ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί στις 21 Νοεμβρίου, με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

«Θεωρούσαμε και δυστυχώς δικαιωθήκαμε ότι ο Άρης ήρθε για να τιμωρηθούμε εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι σχέσεις τους άλλωστε είναι άριστες. Ο πάγκος του Άρη ήταν περισσότερο όρθιος παρά καθιστός. Το γήπεδο έβραζε επειδή έβλεπε ότι η προκλητική στάση του Άρη έμενε ατιμώρητη. Περίμενα στη φυσούνα στο ημίχρονο για να προλάβω τις προκλήσεις και να μην τσιμπήσουμε και τιμωρηθούμε ενόψει Ολυμπιακού. Γι’ αυτό κατέβηκε και ο Μελισσανίδης.

Ο βοηθός προπονητής του Άρη κατευθυνόμενος στην φυσούνα έβριζε προς την εξέδρα. Δεν έχει καταγραφεί πουθενά αυτό, μια σπίθα αρκούσε για να εκραγεί η κατάσταση. Λειτουργήσαμε πυροσβεστικά, ο Νιαρχάκος ήταν η πέτρα του σκανδάλου. Στο ημίχρονο έβγαλαν εμπρηστική ανακοίνωση με 20.000 κόσμο στο γήπεδο που μπορούσε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της»» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Ελευθερία Ρίζου σημείωσε ότι: «Το παράπονο μου είναι ότι δεν είναι εδώ ο Άρης. Αυτή η σκηνοθεσία ήταν για να τιμωρηθούμε και να παίξουμε χωρίς κόσμο με τον Ολυμπιακό. Ο Μελισσανίδης στο ημίχρονο ήθελε να προλάβει τους παίκτες για να μην απαντήσουν στις προκλήσεις».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι Χρήστος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Παπαδόπουλος, κατηγορείται για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο ενώ έχει κληθεί και για το άρθρο του ΚΑΠ που απαγορεύει είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Από την πλευρά της, η ΑΕΚ τονίζει ότι δεν μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν στα όρια της φυσούνας, προκειμένου οι παίκτες του να μην απαντήσουν στις προκλήσεις. Ενώ για τα αποδυτήρια ότι ήταν στον διάδρομο και μάλιστα, παρουσιάστηκε απόφαση της Εφέσεων της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία ο διάδρομος των αποδυτηρίων δεν είναι αποδυτήρια.

Πηγή: gazzetta.gr