Καραγεωργίου: «Πλασματική η θέση της Ξάνθης»

Συντάκτης: Share:

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα, τόσο με την αφαίρεση των βαθμών που της επιβλήθηκε, όσο και με την «καραντίνα» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο τεχνικός της Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου σε συνέντευξη που παραχώρησε.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ηρθαν όλα τόσο ξαφνικά που δεν πρόλαβα να μπω ακόμα καλά- καλά στον ρυθμό και το πνεύμα της ομάδας. Μείναμε μακριά από τα γήπεδα και τα προπονητήρια και τώρα είμαστε σε φάση αναμονής για το πότε θα μας δοθεί το μήνυμα της επιστροφής στην καθημερινή μας πρακτική. Για ανθρώπους που είναι συνυφασμένοι με τον αθλητισμό είναι δύσκολος ο εγκλεισμός γιατί μιλώντας για τους ποδοσφαιριστές, θέλουν να συνεχίσουν την άθληση που είναι η δουλειά τους και η καθημερινή δραστηριότητα τους», είπε αρχικά και μετά αναφέρθηκε στο πώς βιώνει εκείνος το lock down.

«Οπως όλος ο κόσμος, εντός σπιτιού. Μέχρι να επιβληθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας έμενα στην Κεραμωτή, και πηγαινοερχόμουν στην Ξάνθη, αλλά με την απαγόρευση εγκαταστάθηκα στην Ξάνθη,  και είμαι σε τακτική  επικοινωνία  με τους ανθρώπους της διοίκησης, τους συνεργάτες μου στο τεχνικό τιμ και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Σ’ αυτούς έχει δοθεί πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης για να είναι σε κάποιου βαθμού ετοιμότητα, όταν με το καλό θα μας δοθεί η εντολή της επιστροφής στα γήπεδα για προπονήσεις και στην συνέχεια για τους αγώνες της συνέχειας του πρωταθλήματος».

 

Για το πώς το ζουν οι παίκτες του: «Με πολύ μεγάλη υπομονή και διάθεση. Από την μέρα που δόθηκε η εντολή από τον κ. Πανόπουλο, πως σταματούν άμεσα οι προπονήσεις, όλοι είναι υποδειγματικοί και εκτελούν τις εντολές του εγκλεισμού πειθαρχημένα. Μάλιστα δεν είναι και δυσαρεστημένοι γιατί είναι σε μια χώρα και μια πόλη με απόλυτο έλεγχο και βιώνουν αυτές τις μέρες με περισσότερη ασφάλεια που ενδεχομένως θα είχαν στις πατρίδες τους. Γεγονός είναι πως σε αυτή την συγκυρία βοηθάει και η τεχνολογία. Μέσω αυτής  οι ποδοσφαιριστές επικοινωνούν με τους δικούς τους, με τους συμπαίκτες τους με τους φίλους τους, οπότε δεν χάθηκε η επικοινωνία που είναι αναγκαία σε τέτοιες καταστάσεις. Ετσι τώρα περιμένουμε όλοι την εντολή για το πότε θα ξεκινήσουμε».

 

Οσο για τους στόχους της Ξάνθης μετά την αφαίρεση των 12 βαθμών: «Εχει έναν πολύ καλό κορμό ποδοσφαιριστών και μια στρωμένη ομάδα. Η θέση της τώρα με την αφαίρεση των  βαθμών είναι φυσικά πλασματική, γιατί η ομάδα ποιοτικά είναι στο γκρουπ των ομάδων που όφειλαν να διεκδικούν θέση στα πλέί-οφ και όχι στα πλέϊ- άουτ του πρωταθλήματος. Εχει παίκτες με εμπειρία αλλά και ταλέντο. Είναι καλό το ρόστερ και αυτό μας δίνει πολλές προοπτικές για την συνέχεια, όταν υπάρξει. Η βαθμολογική θέση της ομάδας μετά τις αγωνιστικές απώλειες που είχε στο μισό πρωτάθλημα και μετά την ενθουσιαστική αρχή, είναι θέση που την αδικεί.

Όποιος είδε την ομάδα από αρχής και άσχετα με την αφαίρεση των βαθμών,  θα έβγαζε το συμπέρασμα πως είχε όλες τις προοπτικές για να μπει στα πλέϊ-οφ και να παλέψει για μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τώρα όμως διαμορφώνονται νέα δεδομένα και με βάση τον βαθμολογικό πίνακα και πρέπει να ευθυγραμμιστούμε σε αυτά. Εχω την αίσθηση πως θα τα καταφέρουμε».

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ