Κούγιας: «Ήταν προβοκατόρικο το χτύπημα στον Τζήλο… Δείτε ποιος επωφελείται από την διακοπή πρωταθλήματος!»

Συντάκτης: Share:

Στον «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε ο έμπειρος νομικός, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για το συμβάν με τον διαιτητή Τζήλο, για το αν σκέφτεται ο ίδιος αλλά και ο διαιτητής ποιος μπορεί να το έκανε, για το αν πιστεύει ότι θα βρεθούν οι ένοχοι, για τις επιστολές του Βασιλειάδη και για το αν πιστεύει ότι πρέπει να μπουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές μετά το συμβάν του Τζήλου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Από ότι γνωρίζω υπήρχε ένας τραυματισμός στην επιγονατίδα, τα άλλα τα φρόντισαν στον νοσοκομείο. Πραγματικά ήταν μία λίμνη αίματος το αμαξίδιο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ήταν πολύ άσχημα χτυπημένος. Μου περιέγραψε ακριβώς πως συνέβη. Πήγε σε έναν φούρνο να πάρει ένα κουλούρι όπως κάνει καθημερινά, μπήκε στο αυτοκίνητο του και αντιλήφθηκε ένα αυτοκίνητο λίγα μέτρα δίπλα του να κάνει όπισθεν, κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει γιατί ήταν πολύ πρωί. Ήταν ένα πολύ σχεδιασμένο χτύπημα. Ο άνθρωπος προσπάθησε να κλείσει το παράθυρο και να ξεκινήσει αλλά δεν πρόλαβε, κατέβηκαν από το άλλο αυτοκίνητο τρεις με full face κουκούλες, κρατώντας ο ένας μία βαριοπούλα, έσπασαν το τζάμι και άρχισαν να τον χτυπάνε, ήταν έρμαιο στις διαθέσεις τους. Είναι προβοκατόρικο χτύπημα, όλων το μυαλό πηγαίνει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη. Αυτή την στιγμή έχει ο Ολυμπιακός να το κάνει; Ποιος έχει προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτήν την στιγμή; Αν διακοπεί το πρωτάθλημα αυτήν την στιγμή ποιος ωφελείται; Ο Ολυμπιακός που είναι σε άνοδο ή ο ΠΑΟΚ που είναι πρώτος; Κανείς από τους δύο. Ας βρει η αστυνομία ποιος το έκανε αλλά στο μυαλό μου μπαίνουν διάφορα. Είναι όλα τα ενδεχόμενα μέσα».

Για το αν θα περιμένει αντιδράσεις από την ΑΕΚ μετά τις σημερινές του δηλώσεις:

«Εμένα τις σχέσεις μου με τον κ. Μελισσανίδη τις ξέρετε. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να βάλω όλα τα ενδεχόμενα. Αναλύοντας τα γεγονότα, αν το έκαναν από τον Ολυμπιακό είναι ανόητοι αλλά επειδή έχω μάθει πως σκέφτονται από την άλλη πλευρά. Έχω μάθει πως σκέφτεται ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την Ηλιούπολη, δυστυχώς αυτό είναι το περιβάλλον του ποδοσφαίρου. Προχθές παραμονή του αγώνα Λάρισα-ΑΕΚ, με κυνηγούσαν από την Αθήνα μέχρι την Λάρισα δύο τζιπ και ξαφνικά είδα μία καγιέν δίπλα μου και τον Γιάννη Παπαδόπουλο να με βρίζει».

Για το αν σκέφτεται ο Τζήλος ποιος το έκανε:

«Άμα είσαι καθαρός άνθρωπος δεν μπορείς να πεις ποιος το έκανε. Ο Τζήλος είναι καθαρός άνθρωπος δεν μπορεί να σκεφτεί ποιος το έκανε. Σίγουρα είναι από το ποδόσφαιρο».

Για το αν σκέφτεται ο ίδιος ποιος το έκανε:

«Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι θέλει. Ειδικά οι αστυνομικές αρχές πρέπει να σκέφτονται όλες τις υποθέσεις. Άμα το έκανε ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ηλίθιος γιατί εκεί κινούνται όλες οι υποψίες».

Για το αν πιστεύει ότι θα βρεθούν οι ένοχοι:

«Δεν έχει βρεθεί ποτέ κανένας στο παρελθόν. Η ιδιωτική αρχή έχει βρει εγκλήματα. Αυτοί αποκλείεται να ήταν Λαρισαίοι, η αστυνομία έχει τράπεζα δεδομένων οπότε κάποια αυτοκίνητα που μετακινήθηκαν την νύχτα υπάρχουν κάμερες για να τα δουν, αρκεί να θέλουν να δουλέψουν».

Για τις επιστολές του Βασιλειάδη:

«Ο κ. Βασιλειάδης είναι καθαρός άνθρωπος. Εμένα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να συναντηθούμε, εγώ λόγω κάποιων δουλειών μου δεν μπορούσα. Αμέσως μετά δώσαμε ραντεβού και να μιλήσουμε πολύ σοβαρά. Εγώ μπορώ να βοηθήσω την πολιτεία, όταν θέλει μια κυβέρνηση να προσφέρει έργο πρέπει να κάνει υπηρεσίες σε διάφορες πόλεις, εκεί που υπάρχουν μεγάλες ομάδες, γιατί θα βρει φοβερά πράγματα».

Για το αν πιστεύει ότι πρέπει να μπουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα μετά το συμβάν του Τζήλου:

«Όχι. Για να το ξεκαθαρίσουμε, ή θα αφήσουν μόνο Έλληνες καθαρούς διαιτητές ή θα φέρουν όλο ξένους σε όλο το πρωτάθλημα. Αυτό το μεσοβέζικο που γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα θα το πληρώσει».

Για το επεισόδιο με τον πρόεδρο των διαιτητών:

«Είναι πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Λάρισας. Του είπα να φύγει γιατί ξέρω τις σχέσεις του με τον Θωμά Μητρόπουλο».