Ξέσπασμα Νίκου Καραγεωργίου : “Ψάχνουν με κάθε τρόπο να ρίξουν την Ξάνθη”!

Συντάκτης: Share:
"Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι 10 κιλά πιο βαριά από τις άλλες"!

Για όλους και για όλα μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο προπονητής της Ξάνθης αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που δέχεται η ομάδα του και στην προσπάθεια που έγινε για να παραμείνουν οι ακρίτες αγωνιστικά στην κατηγορία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καραγεωργίου :

Για τον λόγο που ανέβασε παίκτες από την Κ17 στην πρώτη ομάδα και όχι από την Κ19: «Η Κ19 την χρονιά που πέρασε έτσι όπως οργανώθηκε, τα παιδιά δεν είχαν την ικανότητα να προωθηθούν στην επαγγελματική ομάδα και αυτά που ήταν πιο ικανά ήταν πιο μικροί, στην Κ17. Δώσαμε βάση εκεί και για αυτό ανεβάσαμε παίκτες από την Κ17 στην μεγάλη ομάδα. Τα δελτία που έγιναν ημιεπαγγελματικά για να μπορούν μέσα στην χρονιά ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανεβούν στην πρώτη ομάδα ήταν τα περισσότερα από την Κ17 αλλά τα περισσότερα παιδιά από αυτά με την προοπτική να πάνε έναν χρόνο μετά στην Κ19 και να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο ποδοσφαιρικά. Δεν μπορούσαν να ανέβουν από την Κ19 γιατί ήταν ερασιτέχνες και έτσι τα περισσότερα είναι από την Κ17».

Για το μπαράζ με τον Απόλλων Σμύρνης και το αν αυτά τα παιδιά μπορούν να ανταποκριθούν εντός αγωνιστικού χώρου : «Μιλάμε για ένα άνισο παιχνίδι. Δεν το συζητάμε. Θα παίξει ένας σύλλογος με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με μια άλλη ομάδα με παιδιά ερασιτέχνες και μάλιστα μικρής ηλικίας. Παρόλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι και πρέπει να ετοιμάσουμε τα παιδιά αυτά για να μπούν στο γήπεδο και να παίξουν τον αγώνα. Τώρα το ποιος και γιατί αποφάσισε να γίνει κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να το καταλάβω, όπως δεν μπορεί να τα καταλάβει όλη η Ξάνθη. Όσοι δεν ασχολούνται και όσοι δεν είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να καταλάβουν. Γνωρίζουν όμως όσοι ενδιαφέρονται όπως στην πόλη της Ξάνθης, πρόσωπα και πράγματα και τι προσπάθεια έγινε φέτος για να ρίξουν την ομάδα! Για να υποβιβάσουν την ομάδα στην Β’ Εθνική. Δεν το κατάφεραν και ψάχνουν τον τελευταίο τρόπο για να πέσουμε, αυτόν με το μπαράζ δηλαδή».

Για τον «πόλεμο» που δέχεται η Ξάνθη: «Είναι απίστευτο από συμβαίνει κατά της Ξάνθης και το ζω εγώ από τον Γενάρη που έχω έρθει στην ομάδα. Μέχρι και το κράτος, δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεται και θέλουν να ρίξουν μια ομάδα επαρχιακή η οποία πιθανόν να έχει εμπλακεί σε μια διαδικασία με έναν ισχυρό αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΟΚ και ενώ τον ισχυρό να του δίνουν την δυνατότητα να του δίνουν τους βαθμούς πίσω, την μικρή ομάδα θέλουν να την ρίξουν. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Αυτή η ομάδα, εκπροσωπεί μια πολύ ευαίσθητη περιοχή της χώρας και όταν δεν έχεις ζήσει καταστάσεις δεν μπορείς να καταλάβεις. Αν έρθεις και ζήσεις λίγο εδώ στην περιοχή θα καταλάβεις γιατί μιλάμε και γιατί λέμε ότι λέμε.

Όταν αυτή η διοίκηση της ομοσπονδίας ανέλαβε τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου, εγώ και πολύς κόσμος πιστέψαμε ότι ήταν άνθρωποι που έχουν καρδιά και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στο άθλημα στην χώρα μας. Αποδεικνύεται καθημερινά με αυτές τις αποφάσεις, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να το καταφέρουν. Αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν ότι είναι μικροί για το μέγεθος του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο είναι στο DNA του Έλληνα και με αυτές τις αποφάσεις τείνουν να το βγάλουν και να μην υπάρχει κανένας που να θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα. Πέφτω από τα σύννεφα ειλικρινά, γιατί γνωρίζω πολλούς από τους ανθρώπους της ομοσπονδίας για τον τρόπο που λειτουργούν».

Για το τι έμεινε στην ομάδα λόγω της φιλίας του με τον Πανόπουλο: «Τι να κάνω; Να σηκωθώ να φύγω;Να πω τι; Εγώ φεύγω και δίνω την σκυτάλη σε κάποιον άλλον; Σε ποιον άλλον; Και οι προπονητές της δεύτερης ομάδας, πρώτη φορά θα μπουν σε μια τέτοια διαδικασία αν τους αφήναμε. Λέμε να τους βοηθήσουμε και εμείς όπως μπορούμε και προσπαθώ να μάθω μέσα από αυτούς τι μπορεί να κάνει το κάθε παιδί, ποια είναι η θέση του και γενικότερα τις πληροφορίες για τους παίκτες. Στόχος μας είναι να παραταχθεί μια ομάδα που θα σταθεί αξιοπρεπώς και ίσως να κάνει και ένα θαύμα, που είναι πολύ μα πολύ δύσκολο. Υπάρχουν περίπου 15 μέρες για το ματς και ελπίζω στην ΕΠΟ να το δουν λίγο διαφορετικά γιατί αυτό θα είναι η ταφόπλακα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν γίνει και ολοκληρωθεί ένας τέτοιος αγώνας.

Δεν υπάρχουν δικαστήρια, ο ΠΑΟΚ πήγε στο CAS και εκεί με μια ματιά που έριξε στα στοιχεία περί πολυϊδιοκτησίας, έδωσε τους βαθμούς πίσω και ζήτησε να πάρει την απόφαση η αθλητική δικαιοσύνη, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο ΠΑΟΚ πήρε τους βαθμούς, βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ξάνθη δεν τους πήρε. Αν η Ξάνθη έπαιρνε τους επτά βαθμούς, δεν θα έπαιζε μπαράζ, άλλα θα έπαιζαν στην θέση της. Είναι βαθμοί που κέρδισαμε στους αγωνιστικούς χώρους. Θα γίνει τον Οκτώβριο λένε η εκδίκαση, μα τότε αν δικαιωθεί η Ξάνθη, πως θα συμβεί αυτό; Θα πάρει επτά βαθμούς πίσω από ποιο πρωτάθλημα; Δεν μπορώ να καταλάβω!

Τώρα λένε να παίξουμε με το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή με τις χρονιές που πέρασαν. Εμείς και ο Απόλλωνας μόλις τελείωσε η σεζόν, μπορει να είχαμε 20 παίκτες με συμβόλαια που τελείωναν. Πως θα βρούμε άλλους, για να τους φέρουμε και να παίξουν; Έληγαν τα συμβόλαια όλων των παικτών μας και φεύγαν τα παιδιά, πως θα παίζαμε μπαράζ, πως θα παίξουμε; Αναγκαστήκαμε να ανεβάσουμε παιδιά από την Κ17 για να κάνουμε ομάδα. Απορώ με την τοπική κοινωνία, με τους φορείς εδώ. Δεν ασχολούνται που ασελγούν πάνω στην ομάδα της περιοχής. Δήμαρχοι, βουλευτές, φορείς πολιτικοί της περιοχής… δεν νοιάζεται κανένας; Γύρω από την ομάδα αυτή δουλεύουν πολλές οικογένειες. Που είναι οι πολιτικοί της περιοχής και έχουν φωνή στα κέντρα των αποφάσεων. Πέφτω από τα σύννεφα. Ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο για να ρίξουν την ομάδα εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες».

Για το αν θα παίξουν τον εντός έδρας αγώνα του μπαράζ στα Πηγάδια ή εντός Ξάνθης: «Δεν νομίζω ότι το παλιό γήπεδο του ΑΟΞ πληροί τις προϋποθέσεις για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο αγώνας θα δοθεί κανονικά στα Πηγάδια, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είμαι διοίκηση, αλλά δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο για αλλαγή έδρας. Γιατί να πάμε εκεί άλλωστε;

Ας μας πει κάποιος από την ΕΠΟ, να μας εξηγήσει πως πήραν αυτή την απόφαση. Επειδή δεν θέλουν να ανεβάσουν μια ομάδα ακόμα στην Σούπερλιγκ; Εδώ στην Τουρκία δεν έπεσε καμία και ανέβασαν τρεις, και πλέον είναι 21 στην μεγάλη κατηγορία. Αυτό το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο και ειδικά στην Λίγκα, ο ένας κοιτάζει να βγάλει το μάτι του άλλου. Πρωτίστως στην ΕΠΟ όμως γιατί παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Αυτοί στην Σούπερλιγκ λένε έχουμε συνεταιρισμό, τι συνεταιρισμός είναι αυτός; Το θέμα είναι να προωθήσουμε όλοι μαζί το ποδόσφαιρο και όλοι μαζί να το βελτιώσουμε. Μέσα από αυτό η κάθε ομάδα ανάλογα με την δυναμική της να γίνει πιο εξελίξιμη, να έχει οικονομικούς πόρους καλύτερους. Έτσι γίνεται καλύτερο το ποδόσφαιρο. Αυτοί εκεί σκοτώνονται όλη μέρα! Ο ένας αποφασίζει να ρίξει τον άλλον και έρχεται η ΕΠΟ να επιβεβαιώσει όλα όσα γίνονται».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να μην γίνει το μπαράζ: «Στην διοίκηση από ότι μίλησα, ακολουθούν όσα συμβαίνουν στις ψηφοφορίες, στα δικαστήρια. Φυσικά δεν θέλουν να παίξουν σε ένα τέτοιο άνισο παιχνίδι γιατί είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν ξέρω. Όλοι λένε ότι αφού δόθηκε η εντολή το μπαράζ θα γίνει κανονικά. Μάλιστα λένε θα γίνει και κλήρωση. Δεν ξέρω, αλήθεια. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Και στα πλέι άουτ της Λίγκας έγιναν απίστευτα πράγματα. Μας ανέβαλλαν παιχνίδια, μετά μας έβαζαν να παίζουμε κάθε δυο μέρες, δηλαδή οι παίκτες οι ξένοι αρκετοί δεν ήθελαν να παίξουν! Έφτασα σε σημείο αντί να προπονώ, να πείθω τους παίκτες να έρχονται για προπόνηση ή για αγώνα! Είναι δυνατόν, λέει ο παίκτης να μας βάζουν να παίζουμε κάθε τρεις μέρες; Είναι να τρελαίνεσαι!

Έβρισκαν πατήματα η Λίγκα και η Nova λόγω του κορονοϊού για να αναβάλλουν παιχνίδια δικά μας λόγω των κρουσμάτων στον Δήμο Μύκης. Όσα δεν έζησα σε 39 χρόνια στο ποδόσφαιρο, τα έζησα μέσα σε έξι μήνες στην Ξάνθη! Γράφω άνετα βιβλιο με όσα έχουν γίνει εδώ!

Η ΕΠΟ συνεχίζει να γελάει και να κωφεύει. Είναι δυνατόν να παίρνουν μια τέτοια απόφαση; Αν δεν μπορείς να υπηρετήσεις το άθλημα από μια τόσο σοβαρή θέση, παραιτήσου να έρθουν άλλοι. Δεν βρίσκεται κάποιο από τα παιδιά του 2004 να αναλάβει και έρχονται αυτοί οι επιτήδειοι για να κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Για ποιο λόγο υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι στο άθλημα; Δεν είναι του ποδοσφαίρου άνθρωποι αυτοί, σε καμία περίπτωση».

Scroll Up