Λύτρωση στα πέναλτι για την Ισπανία

Συντάκτης: Share:

Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε η Ισπανία για να κάμψει την αντίσταση της Ελβετίας στον πρώτο ημιτελικό του EURO. Στο ισόπαλο 1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα και ο επιπλέον χρόνος της παράτασης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Λουίς Ενρίνε. Στο όγδοο λεπτό, ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Ζακάρια και να καταλήγει στα δίκτυα. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ελβετία κράτησε μακριά από την περιοχή της τους Ισπανούς που δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί. Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου..

Η απάντηση των Ελβετών ήρθε στο δεύτερο μέρος, με τον Σακίρι στο 68΄ να ισοφαρίζει. Τα πράγματα ωστόσο για την ομάδα του Πέτκοβιτς δεν εξελίχθηκαν κατ’ ευχήν, με τον Φλάιβερ να αποβάλλεται εννιά λεπτά αργότερα. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε τους Ισπανούς την ευκαιρία να κυριαρχήσουν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσουν, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Το ισόπαλο 1-1 δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι το τέλος, πράγμα που οδήγησε τον αγώνα στην παράταση.

Στο επιπλέον χρόνο, το φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών για τους Ισπανούς συνεχίστηκε, χωρίς ωστόσο και πάλι να σκοράρουν για να αποφύγουν τη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, αν και ο Μπούσκεετς αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση, οι Ελβετοί έχασαν τρία συνεχόμενα, δίνοντας έτσι την πρόκριση στους «Φούριας Ρόχας».