Μαρτίνς: “Να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό για τον κόσμο μας

Συντάκτης: Share:

Θέση  για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πήρε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς, τονίζοντας πως οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να κερδίσουν για να δώσουν χαρά στο απογοητευμένο φέτος κοινό τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος στη κάμερα της Νova:

Για το ντέρμπι:

«Είναι ένα ντέρμπι. Στα ντέρμπι δε σημαίνει, ποτέ, ότι η ομάδα που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση ή σε χειρότερη κατάσταση στο πρωτάθλημα έχει τις ανάλογες πιθανότητες. Δηλαδή δε σημαίνει πως όποιος πηγαίνει καλά θα κερδίσει και το ντέρμπι. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, ένα δύσκολο παιχνίδι που ενδιαφέρει πάρα πολύ τους φιλάθλους, ενδιαφέρει πάρα πολύ και τις δυο ομάδες, παίζει ρόλο γιατί αφορά πάρα πολύ κόσμο. Ένα παιχνίδι πάντα ισορροπημένο γιατί είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Έτσι κι αυτήν τη φορά το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Δεν παίζει κανένα ρόλο σε ποιά κατάσταση βρίσκονται στο πρωτάθλημα καμία από τις δυο ομάδες. Σημασία έχει ότι αφορά πάρα πολύ κόσμο. Νομίζω πως στην Ελλάδα είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι απ’ όλα, πάντα το παιχνίδι ανάμεσα σ’ αυτές τις δυο ομάδες γιατί κι οι δυο θέλουν να το κερδίσουν.

Για την δουλειά του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό:

«Είναι ένας έξυπνος προπονητής ο οποίος έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, το ελληνικό πρωτάθλημα. Ένας προπονητής η απόδειξη του ότι δουλεύει πολύ είναι ότι η ομάδα του πολλές φορές αλλάζει σύστημα μέσα στο παιχνίδι και μπορεί και προσαρμόζεται ανάλογα με τη στρατηγική που ακολουθεί ο αντίπαλος. Αυτό είναι κάτι το οποίο περιμένουμε πως θα κάνει και μαζί μας. Μια ομάδα η οποία – πραγματικά – δουλεύει πολύ και γενικότερα ένας προπονητής έμπειρος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τί πρέπει να κάνει και θα προσπαθήσει να το κάνει».