Μπαλτάκος: «Θα αφαιρέσουμε το πρωτάθλημα αν…»

Συντάκτης: Share:

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό και πέταξε «βόμβες», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις μετα τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και την απόφαση για αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

 

ο Πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε μεταξύ άλλων πως «η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να αφαιρέσει το πρωτάθλημα απο τη Super League εφ’ όσον αυτή συνεχίσει να παραβαίνει το καταστατικό!», αλλά και πως «εγώ δεν κάνω κόντρα στον Μαρινάκη, εκείνος κοντράρει, εγώ δεν είμαι εκεί, έχω φύγει, όταν το κάνει, εγώ είμαι αλλού. Τον αέρα χτυπάει».

 

Επίσης «στάθηκε» στην απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΟ, λέγοντας:

 

«Το βασικό θέμα της γενικής συνέλευσης ήταν το Μητρώο. Για να παίξει μια ομάδα ερασιτεχνική θα πρέπει να ενταχθεί στο κρατικό μητρώο. Εάν το υπουργείο θεωρήσει ότι κάποιο έγγραφο δεν είναι σωστό δεν το επιτρέπει να παίξει. Αυτό για εμάς είναι απαράδεκτο γιατί αρμόδια για το ποδόσφαιρο είναι η Ομοσπονδία και δεν έχει κανέναν λόγο να υπάρχει. Για ποιο λόγο να υπάρχει η ΕΠΟ εάν η αδειοδότηση των σωματείων δε γίνεται απ αυτή και γίνεται απ το Κράτος. Τι δουλειά έχει το Κράτος, το λέει και το Σύνταγμα στο άρθρο 12».

 

 

Για τις αναρτήσεις Αυγενάκη υπογράμμισε: «Δεν σας κάνει εντύπωση οτι η ψηφοφορία είναι 57-4; Αυτά που λεει αφορούν άλλες ομοσπονδίες που ζουν απ’ το κράτος, που επιδοτούνται. Η ΕΠΟ δεν επιδοτείται απ’ το κράτος και τα 6300 σωματεία που λέει, τα περισσότερα αν όχι όλα, δεν ανήκουν στην ΕΠΟ. Το επιχείρημα της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και της άδειας των Περιφερειών καταρρίπτει το ίδιο το επιχείρημα του Μητρώου, γιατί αν ισχύουν αυτά, τι χρειάζεται το Μητρώο;».