Οι δικαστές που επέλεξαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο CAS

Συντάκτης: Share:
Εκ της αρχής η υπόθεση στο CAS

Στην τελική ευθεία μπήκε η εκδίκαση της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης στο CAS.

Το CAS ενημέρωσε ότι έκανε δεκτούς τους διαιτητές που επέλεξαν οι δύο σύλλογοι. Ο Δικέφαλος επέλεξε τον Γερμανό, Ούλριχ Χάας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» τον Ιταλό, Λουίτζι Φουμαγκάλι.

 

Το Who is Who του Ούλριχ Χάας

Ο Ούλριχ Χάας είναι νομικός και λέκτορας πανεπιστημίου. Από το 1996 έως το 1997  ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Martin Luther Halle-Wittenberg . Το 1997 ο Χάας διορίστηκε στην προεδρία για το Αστικό Δίκαιο, περί Πολιτικής Δικονομίας Νόμου και Εμπορικό Δίκαιο . Τον Απρίλιο του 2001 υπήρξε επικεφαλής της κοινής επιτροπής ντόπινγκ DSB και NOK. Τον Αύγουστο του 2007 διορίστηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης , όπου έγινε λέκτορας από το φθινόπωρο του 2007.

Τον Απρίλιο του 2011, ο Ισπανός επαγγελματίας ποδηλάτης Alberto Contador και η Ισπανική Ένωση Ποδηλασίας (RFEC) διόρισαν τον Γερμανό ως δικαστή ενώπιον του διεθνούς αθλητικού δικαστηρίου (CAS) . Αυτό προκάλεσε έκπληξη στους κύκλους ποδηλασίας, καθώς ο Χάας ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής CAS, η οποία στις 31 Μαΐου 2010 επιβεβαίωσε την διετή απαγόρευση του ντόπινγκ του Alejandro Valverde.

Μεταξύ Ιανουαρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ανεξάρτητης Μεταρρύθμισης Ποδηλασίας , η οποία, εξ ονόματος της παγκόσμιας ένωσης ποδηλασίας Union Cycliste Internationale, εξέτασε τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο ντόπινγκ στην ποδηλασία και διατύπωσε συστάσεις για την περαιτέρω καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Διαβάστε ΕΔΩ το βιογραφικό του

 

Το Who is Who Λουίτζι Φουμαγκάλ.

Γεννήθηκε στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 1959. Μιλάει πέντε γλώσσες και είναι ειδικός στα θέματα διεθνούς δικαίου. Από το Νοέμβριο του 2007 είναι λέκτορας του πανεπιστημίου στο Μιλάνο ενώ από το 2013 και έκτοτε είναι σταθερός μέλος στις Επιτροπές του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου.

 

 

Πηγή: www.metrosport.gr

Scroll Up